Cursus ‘Vrijwilligers in balans’

Een cursus in Voorst om mentaal weerbaarder te worden

Is uw antwoord op de vraag; “Hoe gaat het ermee?” “Druk, druk, druk.” Bent u ook weleens de grip op uzelf kwijt? Verliest u zich in emoties terwijl u dit eigenlijk niet wilt? Bent u sneller geïrriteerd vanwege iets kleins. Merkt u dat het slapen minder gaat? Soms lijkt het alsof emoties u overspoelen.

Gelukkig is er veel wat u kunt doen om een betere balans in uw leven te krijgen. Als u hier behoefte aan heeft of nieuwsgierig bent hoe u de regie in eigen hand kunt houden is deze cursus die, in samenwerking met de Vrijwilligerscentrale Voorst, wordt gegeven door de preventie afdeling van Impluz, misschien een goede stap voor u.

In de cursus In Balans met jouw vrijwilligerswerk leert u wat u zelf kunt doen om dit soort situaties beter te verdragen en om er anders mee om te gaan waardoor u zich prettiger voelt. Door oefeningen en handvatten leert u om uw balans te (her)vinden.

Wat kunt u doen?

Om grip op uw leven te krijgen is het belangrijk om u te richten op de problemen waar u wel invloed op hebt. Door anders om te gaan met de problemen waar tegenaan loopt kunt u zich weer sterker gaan voelen, krijgt u meer zelfvertrouwen en kan u zich energieker gaan voelen.

In deze cursus krijgt u handvatten om (beter) om te gaan met stress en spanning, met slaapproblemen, met negatieve gedachten en leert u hoe u een (betere) balans tussen draaglast en draagkracht kunt verkrijgen. Impluz (onderdeel van de Dimence groep) ondersteunt om de psychische veerkracht te vergroten.

Informatie en aanmelding

LET OP! DATA ZIJN GEWIJZIGD: Deze cursus bestaat uit 4 bijeenkomsten en start op 2 juni. De andere data zijn 9, 16 en 23 juni van 19:00 u – 21:00 u.

Voor de deelnemers is er geen verwijzing nodig en er zijn geen kosten aan verbonden.

Voor meer inhoudelijke informatie kunt u bellen of mailen naar:

Secretariaat Impluz tel; 0570 604900, info@impluz.nl

Voor aanmelden kunt u mailen naar: vrijwilligerscentrale@mensenwelzijn.nl