Training ‘Mentaal Fit: Vrijwilligers in Balans’

Een training voor vrijwilligers om mentaal weerbaarder te worden. Ben je op zoek naar balans tussen werk, privé en vrijwilligerswerk? Wil je ook beter leren omgaan met stress en spanning? Houden piekergedachten je uit je slaap? Wil je je weer lekker in je vel zitten en steviger in je schoenen staan?

Impluz biedt in samenwerking met Mens en Welzijn Voorst de Training ‘Vrijwilligers in Balans’ aan om de balans tussen privé en (vrijwilligers-)werk te (her)vinden. Met deze training krijg je meer grip op jouw leven, je leert anders omgaan met de problemen waar je mee te maken hebt. Het is namelijk belangrijk om aandacht te hebben voor de mentale gezondheid. Mensen die mentaal fit zijn, lopen minder risico op psychische én lichamelijke klachten en stoornissen. Als je mentaal fit bent, de juiste balans tussen werk en privé hebt gevonden, zit je lekker in je vel. Je staat positiever in het leven, heb je minder last van stress en kunt problemen beter de baas.

“Het heeft me geholpen om beter om te gaan met tegenslagen”

“Ik ben me meer bewust van de keuzes die ik kan maken, waardoor ik meer balans ervaar”

Tijdens de vier bijeenkomsten krijg je verschillende oefeningen en handvatten om om te gaan met stress en spanning, met negatieve gedachten en met slaapproblemen. Je ontdekt hoe belangrijk de juiste balans voor jou is en welke keuzes je daarin kunt maken. Met de training versterk je je persoonlijke en psychische veerkracht. Je leert een betere balans te krijgen tussen draaglast en draagkracht. Door jouw mentale fitheid te vergroten, ervaar je meer ontspanning in het leven. Je denkt op een gezondere manier en bent veerkrachtiger. Je zult je zelfverzekerder en energieker gaan voelen. Dit werkt positief door op jouw algehele gezondheid.

De training is gratis voor inwoners uit de gemeente Voorst. ‘Mentaal fit: Vrijwilligers in balans’ wordt gegeven in het Irene gebouw te Twello van 19:00-21:00 uur op 9, 16, 30 mei en 6 juni 2023 Meer weten? Kijk op de website van Impluz  https://www.impluz.nl/training/mentaal-fit of bel naar 0570-604 900. Aanmelden kan via: vrijwilligerscentrale@mensenwelzijn.nl