Zonnebloem komt in beweging bij Mens en Welzijn Voorst

Vorige week woensdag hebben de gasten van de Zonnebloem in bij De Ontmoeting Klein Twello kennis gemaakt met de activiteiten die de Stichting Mens en Welzijn Voorst aanbiedt aan de inwoners van de gemeente Voorst. Vooral het beweegaanbod en de voordelen van bewegen kwamen aan bod.

Na ontvangst met koffie en thee startte buurtsportcoach Guus Kroes met een presentatie over het brede aanbod aan diensten en activiteiten. Vervolgens stond vooral het belang van bewegen centraal. Ook op gevorderde leeftijd heeft bewegen enorm veel positieve effecten. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van conditie, spiermassa, soepelheid van gewrichten en het mentale welbevinden. Het werd duidelijk uiteengezet door Guus. Ook werd het activiteitenprogramma van Mens en Welzijn besproken en hoe de gasten van de Zonnebloem hieraan konden meedoen.

Na deze presentatie werd de daad bij het woord gevoegd. De aanwezigen kregen les in stoelgymnastiek, gegeven door Marit Martens – Scheers. De gewrichten en spieren werden op een prettige en ontspannen manier in beweging gezet, zoals Marit dat ook iedere maandagmiddag in ’t Trefpunt Duistervoorde doet. De deelnemers hadden er overduidelijk veel plezier in. Dankzij een bijdrage van het lokale sport- en beweegakkoord kregen alle aanwezigen een fitnesselastiek cadeau. Oefeningen die je hiermee thuis kan doen werden door Marit voorgedaan.

Tot slot werd er onder leiding van dhr. Roel Terwijn aan stoelyoga gedaan. Voor bijna iedereen een nieuwe ervaring. Na afloop van deze geslaagde middag kon er nog nagepraat worden onder het genot van een kopje koffie.

Foto’s van deze middag kunt u zien op: www.flickr.com/photos/regiovoorstzonnebloem in het album: Kennismakingsmiddag bij Mens en Welzijn