Workshop ‘Aandacht voor verlies en (onzichtbare) rouw’

Dinsdagmiddag 1 maart organiseren Mens en Welzijn Voorst en Korak Herstelplein Oost-Veluwe een gratis workshop voor alle inwoners van de gemeente Voorst. Het is een verkenning van hoe het rouwproces werkt en wat rouwreacties zijn aan de hand van de verliescirkel. De workshop zal worden gehouden in Twello. Aanmelden is vanaf heden mogelijk.

“Het leven is een reis tussen geboorte en dood. Onderweg krijg je te maken met vreugde en verdriet, met verwelkomen en afscheid nemen, met vallen en opstaan. Je wordt steeds opnieuw uitgedaagd om los te laten, te groeien door je opnieuw te verbinden en je eigen pad te gaan” laat de cursusleidster van Korak optekenen. “Het is een weg die niet altijd makkelijk is en pijn en verdriet kan doen. Maar ook een weg die je bewust kan maken van wat werkelijk van waarde voor je is. Licht kan niet zonder donker, welkom kan niet zonder afscheid”, legt ze uit.

Ze omschrijft de workshop als een verkenning van hoe een rouwproces werkt. Aan de hand de verliescirkel wordt duidelijk wat rouwreacties zijn. Deze reacties zijn voor ieder mens anders. Het doel is om deze te herkennen en er betekenis aan te geven. De cursus vindt plaats op dinsdag 1 maart, van 13.30 tot 16.00 uur in Klein Twello. Deelname is gratis, aanmelden is verplicht. Doe dit voor 25 februari bij Rob Vroklage via: 06-36500179 of mail r.vroklage@mensenwelzijn.nl