We gaan weer wekelijks ‘samen fietsen’!

Na een winterpauze gaat ‘Fietsgroep Klein Twello’ weer op pad. Volgende week donderdagochtend (16 maart) komt men weer bij elkaar voor een gezellige tocht door de regio. Vanaf 09.30 uur staat de koffie klaar in ‘De Ontmoeting Klein Twello’ aan Jachtlustplein 11, de nieuwe locatie van Mens en Welzijn Voorst.

De groep wordt geleid door Ton Huisman, Herman Bloo en Dick Nijland. Ale drie de fietsliefhebbers kennen de omgeving op hun duimpje waardoor leuke, gevarieerde routes gegarandeerd zijn. Ze omschrijven de fietsgroep als ‘laagdrempelig’ en ‘ongedwongen’. De heren vertellen: “We hebben het altijd gezellig met elkaar. Onderweg wordt er veel gekletst. De meesten hebben een elektrische fiets, maar we fietsen gemiddeld zo’n 16-18 kilometer per uur. Natuurlijk wordt er onderweg steevast gestopt voor een kopje koffie of thee. Vaak nemen we daar wat lekkers bij!”

De heren vertellen dat ze meeverhuizen met Mens en Welzijn Voorst naar het Jachtlustplein. “Daar in de gemeenschappelijke ruimte kan je vanaf 09.30 uur een kopje koffie of thee krijgen. Om 10.00 uur stappen we vervolgens op de fiets. We proberen een route van ongeveer 30 kilometer voor te bereiden zodat we rond 12.30 uur weer terug zijn. Zodoende houdt iedereen de middag vrij voor andere activiteiten, zoals het oppassen op de kleinkinderen. Wanneer het weer wat warmer is vertrekken we een half uurtje eerder”, leggen de mannen uit.

Omdat ‘samen fietsen’ gezelliger is dan alleen nodigen ze iedereen uit om mee te fietsen. Voor vragen kunt u contact opnemen met Ton Huisman via: 06-25097136 of Guus Kroes (buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst): 06-40103611. Deelname is geheel op eigen risico en kost niets. Het dragen van een helm wordt geadviseerd.