Wat is de staat van uw rollator?

Kom naar Trefpunt Duistervoorde voor een gratis keuring en poetsbeurt

Werken de remmen nog wel en staan de handvatten van uw rollator goed afgesteld? Laat het gratis even nakijken bij de Vraagbaak bij Trefpunt Duistervoorde. Op 17 augustus sluiten de mensen van Zorgsaam aan bij het Vraagbaakteam voor een rollatorkeuring en poetsbeurt.

Repareren, uitproberen en poetsen

“Vaak lopen mensen door met een kapotte rem’’, aldus Nico Groot van de Zorgsaamwinkel in Twello. “Dus kijken we de rollator na op veiligheid, stellen het hulpmiddel af en voeren kleine reparaties ter plekke uit. Alle gecontroleerde punten komen in het keuringsrapport. We nemen ook wat nieuwe modellen mee, zodat de bezoekers die kunnen testen. Zo zijn er tegenwoordig rollators van carbon, dus veel lichter dan wat de meeste mensen nu hebben’’. En niet alleen nieuwe rollators, maar ook de poetsdoeken gaan mee naar Trefpunt. En zo gaat iedereen met een goed werkende, schone rollator weer de deur uit.

Antwoord op al uw vragen

Elke derde woensdag van de maand kan iedereen bij Trefpunt Duistervoorde terecht voor gratis hulp bij allerlei vragen. Er zijn vrijwilligers met kennis van telefoons en tablets, administratie en financiën. Daarnaast kunt u terecht met vragen over de woningen van IJsseldal Wonen. Ook vragen over de diensten van Mens en Welzijn Voorst (zoals hulp bij vervoer of boodschappen of ouderenadvies) kunnen hier gesteld worden. Blijf niet met uw vragen lopen. In het vraagbaakteam zit kennis en een grote wil om alles op te lossen.

De vraagbaakochtend met rollatorcontrole is te bezoeken op woensdag 17 augustus van 10.00 – 11.30 uur bij Trefpunt Duistervoorde aan de Maartenserf 85 in Twello. Heeft u vervoer nodig om er te komen? Bel dan de ontmoetingslijn van Mens en Welzijn Voorst: 06-18117575.