Vrijwilligers gezocht voor samen koken & eten bij Trefpunt Duistervoorde

Kookfaciliteiten dankzij bijdrage Oranje Fonds, RegioBank, Expert en Boks Scholten

Eindelijk kan er fatsoenlijk gekookt worden bij Trefpunt Duistervoorde. Sinds vorige week heeft het ontmoetingscentrum, dankzij giften van het Oranje Fonds & Regiobank, de Boks Scholten Stichting en Expert Twello, een volwaardige keuken. En dus gaat de zoektocht naar vrijwilligers van start die kook-activiteiten willen opstarten.

Samen koken en eten, een kookworkshop voor alleenstaande mannen of mensen met een klein budget, een maaltijd gemaakt door scholieren of een streekgerechten-kookwedstrijd. Ideeën zijn er genoeg. Wat er precies gaat gebeuren en wanneer, dat hangt af van de wensen van de vrijwilligers. Die denken mee over welke activiteiten er ontplooid gaan worden.

Soep van een campingsetje

Eten verbindt. Dat merkt Trefpunt Duistervoorde wel. De etentjes die elke zes weken gehouden worden kennen lange wachtlijsten. Het samen eten wordt verzorgd door een cateraar. En het kopje soep voor de wekelijkse lunch moet nog gekookt worden op een campingsetje. En dus was een volwaardige keuken een wens van Trefpunt Duistervoorde.

De buurtmaker van Mens en Welzijn Voorst ondersteunde met de fondsaanvraag voor twee kookplaten, een set pannen een afzuigkap en de werkzaamheden die nodig waren voor de installatie. Het Oranje Fonds, de RegioBank en de Boks Scholten Stichting kenden een bedrag toe en Expert Twello sponsorde een deel van de apparatuur.

Een pannenkoek op de ‘dag van de ontmoeting’

Op zaterdag 24 september, burendag, worden de faciliteiten in gebruik genomen bij de officiële heropening van Trefpunt Duistervoorde. Op die dag zijn er tal van activiteiten (van Shantykoor tot expositie over Duistervoorde en van klaverjassen tot koersbal).

De inductieplaten krijgen een vuurdoop op deze ‘dag van de ontmoeting’. Dan is heel Twello (en omstreken) uitgenodigd bij Trefpunt Duistervoorde voor allerlei leuke activiteiten. Vrijwilligers bakken die dag misschien wel honderd pannenkoeken bruin. Een goeie eerste test.


De faciliteiten zijn er, nu nog de vrijwilligers

Om nieuwe activiteiten te ontwikkelen zijn vrijwilligers nodig. Dus houdt u van koken, of van organiseren? Wilt u iets doen voor uw medemens? Laat het dan weten, dan gaan we samen in gesprek om te komen tot een mooie activiteit en een rol die bij u past. En ook als u wilt komen eten, dan kunt u dat melden. Mail naar trefpuntduistervoorde@gmail.com of bel buurtmaker Marleen Klunder: 06-53383013. Volg Trefpunt Duistervoorde op Facebook, voor nieuws over eet- en kookactiviteiten, maar ook voor ander nieuws, zoals over de nominatie voor verkiezing Dorpshuis van het Jaar.

Het Oranje Fonds

Het Oranje Fonds vindt dat iedereen ertoe doet. Het fonds wil dat niemand er alleen voor staat en iedereen mee kan doen in onze samenleving. Daarom versterkt en verbindt het organisaties en vrijwilligers die bijdragen aan een verbonden samenleving. Dit doet het Oranje Fonds dankzij steun

van o.a. de Nationale Postcode Loterij, de Nederlandse Loterij, Vrienden en diverse andere partners. Koning Willem Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.