Vragen over geld? Kom naar de Vraagbaak

De Vraagbaak staat in de maand maart in het teken van geld. Heeft u het financieel zwaar of vindt u het lastig om de maand door te komen? Wilt u weten of er nog “potjes” zijn waar u recht op heeft? Kunt u hulp gebruiken bij het doen van uw belastingaangifte? Of wilt u weten wat er mogelijk is als u tijdelijk uw huur niet kunt betalen?

Elke derde woensdag van de maand zit er bij Trefpunt Duistervoorde een team van IJsseldal Wonen en Mens en Welzijn Voost klaar om u gratis betrouwbare hulp te bieden bij vragen over financiën en administratie, computer/telefoon/tablet, over welzijnsdiensten of huur-gerelateerde zaken. Eigenlijk is geen vraag te gek.

Op 15 maart schuiven aan: Eudia Tjeerdsma, incassoconsulent van IJsseldal Wonen en Corine van der Knaap en Frans Lugtenberg van Mens en Welzijn Voorst. Zij zitten voor u klaar bij allerlei vragen en problemen op het gebied van geld. Zo kunnen zij een voorzieningencheck doen, advies geven waar u recht op hebt (bijvoorbeeld toeslagen) en u informeren over het betaalbaarheidsfonds (bij tijdelijke problemen om de huur op te hoesten).

Ook Marjan de Wilde van Stimenz kan u helpen met financiële vragen. Ze is sociaal werker schuldhulpverlening bij Stimenz. In tegenstelling tot wat haar functie doet vermoeden hoef je niet in de schulden te zitten om bij haar aan te kloppen. Ze kan helpen bij grote, maar ook hele kleine vragen over geld.  

Hulp bij belastingaangifte

Ook als u moeite heeft om uw administratie op orde te brengen, of een brief van de overheid niet begrijpt, dan krijgt u hulp bij de Vraagbaak. Hulp bij de belastingaangifte is er voor inwoners met een laag inkomen, een huurwoning en een maximaal eigen vermogen van € 38.000 per persoon.

De Vraagbaak is te bezoeken op woensdag 15 maart van 10.00 tot 11.30 uur bij Trefpunt Duistervoorde aan de Sint Maartenserf 85 in Twello. U kunt er binnenlopen zonder afspraak. Komt u liever langs bij het spreekuur van de formulierenbrigade van Mens en Welzijn Voorst, dat kan na een telefonische afspraak (0571-279090). Heeft u vervoer nodig naar de ontmoetingsplekken? Bel dan de Ontmoetingslijn: 06-18117575.