Vragen over dementie op 19 juli bij de Vraagbaak

“Is mijn vrouw vergeetachtig of is er sprake van dementie? Hoe reageer ik op mijn man, vader of een klant met dementie? En wat is er allemaal aan ondersteuning voor mensen met deze aandoening of de mensen om hun heen?” Tijdens de Vraagbaak bij Trefpunt Duistervoorde schuiven deskundigen aan die u verder kunnen helpen bij dergelijke vragen.

In één op één gesprekken kunt u uw vragen kwijt aan een vrijwilliger van Alzheimer Nederland, aan de casemanager van Sensire of aan de mantelzorgconsulent van Mens en Welzijn Voorst. Er is brede kennis aanwezig over de verschillende vormen van dementie, over wat u kunt doen als u het vermoeden heeft dat er iets aan de hand is, over wat te doen na een diagnose of over een dementievriendelijke samenleving.

”Als mensen ouderdomsvergeetachtigheid hebben, dan zijn ze vaak bang dat ze dementie krijgen. Wij kunnen vertellen wat het verschil is”, aldus Tonny Aalbers van Alzheimer Nederland. “Dementie kun je niet genezen, maar je kunt wel wat doen om te voorkomen dat het (snel) erger wordt. Blijf actief en blijf meedoen.”

Ook betrouwbaar en gratis advies op andere gebieden

Naast de extra deskundigen over het thema dementie zijn op 19 juli ook de vaste ‘Vraagbaak-medewerkers’ aanwezig. IJsseldal Wonen beantwoord vragen van huurders. De formulierenbrigade, computerhulp en buurtmaker van Mens en Welzijn Voorst helpen u op weg met administratie, telefoon/tablet of vragen over welzijn.

Elke derde woensdag van de maand is de Vraagbaak gratis te bezoeken bij Trefpunt Duistervoorde aan het Sint Maartenserf 85 in Twello. Van 10.00 tot 11.30 bent u welkom. Heeft u vervoer nodig, bel dan de Ontmoetingslijn van Mens en Welzijn Voorst op nummer: 06-18117575. Voor 2 euro wordt u van huis gehaald en weer thuisgebracht.