Vraag op tijd huurtoeslag aan!

Veel mensen weten niet dat je huurtoeslag met terugwerkende kracht kan aanvragen. “Wanneer je vorig jaar geen huurtoeslag hebt ontvangen, maar daar wel recht op had, heb je tot 1 september aanstaande om deze alsnog aan te vragen. Sinds januari 2020 kunnen meer huurders namelijk huurtoeslag krijgen”, aldus Corine van der Knaap, Sociaal Raadsvrouw van Mens en Welzijn Voorst.
 
Corine legt uit wat er veranderd is: “Door een wetswijziging zijn de harde inkomensgrenzen afgeschaft. Vóór die tijd kon het recht op huurtoeslag in één keer vervallen als de huurder een paar euro extra verdiende. Maar sinds 2020 krijgt men minder huurtoeslag als het inkomen stijgt. Het is dus niet meer zo dat bij een kleine stijging de huurtoeslag plotseling wegvalt.”
 
Huurtoeslag aanvragen met terugwerkende kracht, hoe werkt dat?
Om huurtoeslag met terugwerkende kracht aan te vragen of om na te gaan of u in 2020 recht had op huurtoeslag, gaat u naar de website toeslagen.nl/huurtoeslag. Via deze site kunt u ook een proefberekening doen. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met de Belastingtelefoon als u geen internet hebt. De belastingtelefoon is bereikbaar op telefoonnummer 0800-0543.
Als het aanvragen zelf niet lukt of als u niet precies weet of u recht had op huurtoeslag, kunt u contact opnemen met Corine van der Knaap, Sociaal Raadsvrouw bij Mens en Welzijn Voorst. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 06-40283069 of via c.vanderknaap@mensenwelzijn.nl.