Voldoende animo voor ‘Boksen met Parkinson’

Afgelopen woensdag kwamen er 10 geïnteresseerden naar ‘Klein Twello’ voor een informatieve bijeenkomst over ‘Boksen met Parkinson’. De bijeenkomst werd georganiseerd door Sluis Invicta en Mens en Welzijn Voorst. De toehoorders bleken een mooie aanvullingen op de aanmeldingen die trainers Wim en Christel van de Sluis reeds hadden ontvangen. “We kunnen zeker met één groep van start in januari en misschien zelfs met twee”, laat een enthousiaste Wim weten.

Wim begint zijn voorlichting te vertellen waarom boksen zo waardevol kan zijn voor mensen met Parkinson: “Voor mensen met Parkinson is het lastig om twee dingen tegelijk te doen. De zogenaamde dubbeltaken. Juist die taken worden tijdens het boksen getraind, want je moet bijvoorbeeld balans houden, de bokszak in de gaten houden en stoten”. Wim benadrukt die je geen getrainde sporter hoeft te zijn, laat staan dat je ervaring moet hebben boksen. “We willen ook vooral lachen met elkaar”, benadrukt hij.

Hoe zien de trainingen er dan uit? “Een les duurt ruim een uur. Uiteraard wordt er begonnen met een warming-up, gevolgd door het oprekken van de spieren. Vervolgens worden er spelletjes aangeboden om o.a. het brein te trainen. Hierna nog een circuitvorm en daarbij worden ook de bokshandschoenen aangetrokken. Tot slot een cooling down en een kopje koffie”, legt Wim uit.

Kim Heuvelink en Guus Kroes zijn ook aanwezig bij de bijeenkomst. Kim is fysiotherapeute bij De Boombosch en gespecialiseerd in Parkinson. Ze heeft goed contact met Wim en Christel en geldt als de specialistische vraagbaak die ingevlogen kan worden indien nodig. Guus begeleid mensen als ‘beweegcoach’ naar passend beweegaanbod. Dit specifieke aanbod is volgens hem een waardevolle aanvulling.

Volgens Wim is iedereen welkom om het ‘boksen’ een keertje te ervaren. Van belang is dat u de trap op kan om de accommodatie van Wim en Christel te kunnen bereiken. Wim sluit echter niet uit dat het boksen met Parkinson in de toekomst ook op een tweede locatie wordt aangeboden die nog laagdrempeliger is. Hierover zijn momenteel nog geen concrete plannen.  

Wilt u meer weten over deze unieke trainingen voor mensen met Parkinson? Neem dan contact op met Wim of Christel van de Sluis via telefoonnummer: 0638915902 of mail: info@sluisinvicta.nl.