Verschillende experts geven gratis advies bij de Vraagbaak

Werken de remmen van uw rollator onvoldoende? Hebt u vragen over apps op tablet of mobieltje? Of kunt u bijvoorbeeld hulp gebruiken om de foto’s van uw mobieltje op uw laptop te zetten?

Kom dan op 16 augustus naar de Vraagbaak bij Trefpunt Duistervoorde. Elke 3e woensdag van de maand zitten de mensen van Mens en Welzijn Voorst en IJsseldal Wonen klaar bij Trefpunt Duistervoorde om u te helpen met al uw vragen. Deze keer sluit Zorgsaam aan voor een rollator-APK, zoals om de maand gebruikelijk is bij de Vraagbaak.

Tom helpt met uw tablet, Rokus bij uw rollator

Woensdagochtend zitten er weer verschillende experts klaar om u gratis en vrijblijvend te helpen. Vragen over verzekeringen of toeslagen? Frans van de formulierenbrigade weet raad. Bent u huurder van IJsseldal Wonen en heeft u een probleem of wilt u iets weten?  Joyce helpt u op weg.  En een verkeerd afgestelde rollator? Daar heeft Rokus verstand van. Heeft laptop een update nodig? Kom naar Klaas. En is uw tablet eigenwijs? Vraag  het Tom.

Ook een demonstratie van de Compaan, een tablet voor senioren, kunt u deze ochtend van Tom krijgen. “De Compaan is gebruiksvriendelijker en veiliger dan mobiele telefoon of normale tablet’’, aldus Tom. “Er zijn twee verschillende versies: de klassieke: voor mensen die niet digitaal vaardig zijn en de ‘connect versie’. Daarmee kun je gewoon het internet op, maar is de beveiliging voor de mail bijvoorbeeld beter.” Tom kan de verschillende versies demonstreren en meekijken wat het beste bij iemand past.

Gratis en betrouwbaar advies

Voor gratis en betrouwbaar advies kunt u elke derde woensdag van de maand tussen 10.00 en 11.30 uur terecht bij Trefpunt Duistervoorde, St. Maartenserf 85 in Twello. Ook in de vakantieperiode! Heeft u geen vervoer? Bel dan de Ontmoetingslijn van Mens en Welzijn Voorst op nummer: 06-18117575. Deze bus brengt u van huis naar ontmoetingsplek en weer terug.