Vacature Sociaal Werker

24-32 uur

Ben jij een kundige en bevlogen Sociaal Werker? Houd je van afwisseling? Kun jij goed luisteren, verbinden en inspireren? Heb je affiniteit met talentontwikkeling, gezond en actief leven, preventie en gemeenschapsgericht werken? Lees dan vooral verder! Wellicht is deze vacature iets voor jou!

Wie zijn wij?

Mens en Welzijn Voorst is dé brede welzijnsorganisatie van de gemeente Voorst. Wij geloven in en werken aan een gezonde, verbonden en ontspannen samenleving waarin plek is voor iedereen. Een samenleving waar alle inwoners erbij horen, mee betekenis geven en zich gezien voelen. Daarom verbinden wij actief inwoners met elkaar. We zetten de talenten en kwaliteiten van inwoners centraal en bieden zo nodig (preventieve) ondersteuning. Inwoners en initiatieven weten ons te vinden, met welke vraag dan ook. Mens en Welzijn Voorst werkt vanuit drie kernwaarden: de Inwoner centraal, Partnerschap en Zichtbaarheid. 

Doel van de functie

Als Sociaal Werker werk je op verschillende leefgebieden waaronder wonen, zingeving en lichamelijke en psychische gezondheid. Het gaat hierbij altijd om het verbeteren van de individuele levenskwaliteit en om gezonde gemeenschappen, wijken en buurten. Via ondersteuning aan groepen en individuen zorg je ervoor dat inwoners uit de gemeente Voorst prettig kunnen leven in hun sociale omgeving en dat zij kunnen meedoen. Onze Sociaal Werkers houden zich primair bezig met preventie. Ons uitgangspunt is dat inwoners veel van elkaar kunnen leren, zo hun talenten en mogelijkheden optimaal kunnen benutten en hun zelfstandigheid kunnen behouden of vergroten.

Wat houdt de functie van Sociaal Werker in?

Je voert met allerlei inwoners en initiatieven een breed kennismakingsgesprek. Je leert de ander kennen en zorgt dat hij of zij ons leert kennen. Op basis hiervan ga je na wat de inwoner zoekt of nodig heeft en wie of wat hierin iets kan betekenen. Wederkerigheid is hierin ons uitgangspunt.

Tegelijkertijd ben je werkzaam in verschillende projecten. We zoeken op dit moment versterking voor het project Jong & Meer (Maatschappelijke Diensttijd), Gezond en Actief ouder worden en Ontmoeting in de breedte zin van het woord. In deze projecten verbind je verschillende initiatieven, inwoners en soms ook beroepskrachten aan elkaar. Je draagt met jouw kennis en ervaring op het gebied van samenlevingsopbouw, welzijn en talentontwikkeling bij aan een gezonde, inclusieve, betrokken en vitale gemeente.

Je komt te werken in een team bestaande uit twaalf Sociaal Werkers, een Staf-/ Beleidsmedewerker en een Directeur/Bestuurder. Ons kantoor is gevestigd in Twello. Je werkt voor alle twaalf kernen in de gemeente Voorst. 

Wat vragen wij van jou?

 • Je investeert in je vak en bent geregistreerd als Sociaal Werker of bereid je te registeren.
 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en kunt dit aantonen met een diploma.
 • Je hebt affiniteit met een brede doelgroep van jongeren tot ouderen.
 • Je bent comfortabel in het werken met zowel individuen, groepen als gemeenschappen (wijk- / buurtgericht).
 • Je hebt affiniteit en bij voorkeur ervaring met preventief werken.
 • Je bent een kei in samenwerken.
 • Je leert snel en maakt je snel een nieuwe situatie eigen.
 • Je hebt uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden.
 • Je hebt een dienstverlenende en zelfstandige houding.
 • Je hebt een leergierige, reflexieve, open, actieve en flexibele houding.
 • Je bent stressbestendig.

Wat bieden wij?  

Mens en Welzijn Voorst biedt een uitdagende omgeving waarin je zelfstandig werkt. Wij werken met de arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk. Er wordt een (tijdelijke) aanstelling van 12 maanden geboden. De functie is ingeschaald in schaal 8 binnen de geldende CAO.

Meer informatie

De sollicitatieprocedure bestaat uit een gesprek met een vertegenwoordiging vanuit Mens en Welzijn Voorst. Een 2e (arbeidsvoorwaarden) gesprek vindt plaats met de Directeur-Bestuurder van Mens en Welzijn Voorst. Voor meer informatie kun je terecht bij Roel Terwijn, Directeur-Bestuurder Mens en Welzijn Voorst via telefoonnummer 06-15176318 op woensdag 14 februari en woensdag 21 februari van 14.00u tot 15.30u.

Wanneer je geïnteresseerd bent, ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met CV uiterlijk maandag 4 maart 2024 op e-mailadres info@mensenwelzijn.nl. De data van de sollicitatiegesprekken en het arbeidsvoorwaardengesprek worden nog vastgesteld. We zijn voornemens de procedure uiterlijk af te ronden voor 1 april 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze tekst wordt niet op prijs gesteld.