Vacature: Ondersteuner / begeleider ontmoetingsplekken (24 – 32 uur)

Ondersteuner / begeleider ontmoetingsplekken (24-32 uur)

Krijg jij energie van diversiteit tussen mensen en bezorg je hun graag een leuke dag? Houd je van afwisseling en ben je goed in het begeleiden van vrijwilligers en activiteiten? Zo ja, dan past deze vacature wellicht bij jou!

Wie zijn wij?

Mens en Welzijn Voorst is dé brede welzijnsorganisatie van de Gemeente Voorst voor alle inwoners in de gemeente. Ze is er in het bijzonder voor hen die vereenzamen en/of ondersteuning nodig hebben omdat ze buiten de samenleving dreigen te vallen. Zij zet zich in voor een samenleving waarin jong en oud, allochtoon en autochtoon, arm en rijk zich betrokken voelen bij elkaar en bij hun omgeving en blijvend op een zinvolle manier in de samenleving kunnen participeren. Al deze mensen weten de weg naar Mens en Welzijn Voorst te vinden of Mens en Welzijn Voorst weet, al dan niet via anderen, de weg naar hen te vinden. Mens en Welzijn Voorst werkt vanuit drie kern-waarden: de inwoner centraal, Partnerschap/Samen en Zichtbaarheid.

Wat houdt de functie van ondersteuner / begeleider ontmoetingsplekken in?

Je werkt met andere begeleiders en buurtmakers aan toegankelijke en gevarieerde ontmoetingsplekken. Binnen de ontmoetingsplekken begeleid en ondersteun je deelnemers en vrijwilligers. Je signaleert behoeften en mogelijkheden van deelnemers en speelt hier actief op in. Je bent aanspreekpunt voor de deelnemers, inwoners die binnen komen lopen en de vrijwilligers zodat mensen zich welkom voelen. Je zorgt voor een open een transparante sfeer. De deelnemers voelen zich veilig en worden gestimuleerd en gemotiveerd eigen mogelijkheden te ontdekken, soms bestaande vaardigheden weer te activeren en initiatieven te nemen. Je hebt een ondersteunende rol voor de buurtmakers waarbij het gaat om het organiseren van praktische faciliteiten i.s.m. de vrijwilligers en de deelnemers zoals de aankleding van het gebouw, de benodigde materialen en versnaperingen.

Wat vragen wij van jou?
 • Sociale vaardigheden voor het contact leggen met deelnemers en om hen te motiveren en te stimuleren.
 • Affiniteit met verschillende groepen kwetsbare mensen, van jong tot oud maar in het bijzonder senioren.
 • Zorg voor een open en transparante sfeer op de ontmoetingsplekken zodat deelnemers zich veilig voelen en worden gestimuleerd en gemotiveerd de eigen mogelijkheden te ontdekken en initiatieven te nemen.
 • Signaleren van eventuele extra zorgbehoeften bij (kwetsbare) deelnemers, rapporteert deze en adresseert ze bij de buurtmakers en de ontmoetingsconsulent.
 • Creativiteit en improvisatievermogen bij het ontwikkelen van nieuwe activiteiten en het in goede banen leiden van de activiteiten in samenwerking met vrijwilligers.
 • Dat je snel leert en dat je een nieuwe situatie snel eigen maakt.
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden (het rapporteren over de voortgang van de deelnemers is essentieel).
 • Een dienstverlenende en zelfstandige houding.
 • Deelname aan de relevante overleggen en noodzakelijke trainingen of workshops (voor het tweewekelijks overleg op respectievelijk maandag- en donderdagmiddag is structurele deelname niet verplicht).
 • Een leergierige, reflexieve, open, actieve en flexibele houding.
 • Stressbestendigheid.
 • Je bent een kei in samenwerken.

Je hebt een nadrukkelijke gerichtheid op het actief verbinden van inwoners, vrijwilligers en deelnemers op interesses en mogelijkheden.

Wat bieden wij?

Mens en Welzijn Voorst biedt een uitdagende omgeving waarin je zelfstandig werkt. Wij werken met de arbeidsvoorwaarden conform de CAO Sociaal Werk. Er wordt een (tijdelijke) aanstelling van zes maanden geboden. De functie is ingeschaald in schaal 6 binnen de geldende CAO.

Meer informatie

De sollicitatieprocedure bestaat uit een gesprek met een vertegenwoordiging vanuit Mens en Welzijn Voorst. Een 2e (arbeidsvoorwaarden) gesprek vindt plaats met de directeur van Mens en Welzijn Voorst. Voor meer informatie kun je terecht bij Roel Terwijn, directeur Mens en Welzijn Voorst via telefoonnummer 06-15176318 op woensdag 11 en donderdag 12 augustus en op dinsdag 7 september van 13.00u tot 16.00u.
Wanneer je geïnteresseerd bent, ontvangen wij graag je sollicitatiebrief met CV uiterlijk zondag 12 september 2021 op e-mailadres info@mensenwelzijn.nl. De data van de sollicitatiegesprekken en het arbeidsvoorwaardengesprek worden nog vastgesteld. We zijn voornemens de procedure uiterlijk af te ronden voor 1 november 2021.
Acquisitie naar aanleiding van deze tekst wordt niet op prijs gesteld.