Thema gezondheid steeds belangrijker bij de Ontmoeting Klein Twello

Gezond eten, voldoende bewegen en goede mentale gezondheid zijn onderwerpen, die meer aan bod komen bij de Ontmoeting Klein Twello. Buurtmaker Rob ziet de behoefte enorm groeien; ‘zodra mensen alleen komen te staan, ouder worden of de financiën niet meer toereikend zie je een afname in algemene gezondheid’. Doormiddel van activiteiten, voorlichtingen en gezond eten gaat de Ontmoeting Klein Twello zich meer richten op algemene gezondheid. De nieuwste toevoeging in het activiteitenaanbod is een beweeg- en coördinatieactiviteit van de Boog Fysiotherapie op de donderdagmiddag.  

Ook de dinsdag staat meer in het teken van gezondheid bij de Ontmoeting Klein Twello. In de ochtend is er stoelyoga, die enorm populair is geworden. Voor veel bezoekers is dit de eerste keer dat zij in aanraking komen met yoga en mindfulness. Rond het middaguur kan je een verse, gezonde soep eten en in de middag is er een activiteit; bewegen op de stoel.

Maar we zijn er nog niet volgens buurtmaker Rob. Er komen al ontzettend veel mensen naar de Ontmoeting en daarom kan je op een laagdrempelige manier ook meer doen aan voorlichting en kennis. Door deskundigen voorlichting te laten geven over gezond eten, bewegen en mentale gezondheid kan je al snel stappen maken bij de huidige groepen bezoekers. Ook kijken we naar een uitbreiding van verschillende beweegactiviteiten en het aanbieden van gezonde maaltijden.

Graag komt de Ontmoeting Klein Twello in contact met mensen, die iets kunnen betekenen op het gebied van gezondheid. Zij kunnen zich melden bij buurtmaker Rob op 06-36500179. De bestaande activiteiten zijn voor iedereen gratis en vrij toegankelijk.