Theatervoorstelling Roos Radeloos over jonge mantelzorgers

De theatervoorstelling “Roos Radeloos” geeft een inkijkje in het leven van jonge mantelzorgers: kinderen en jongeren die opgroeien met een zorgsituatie thuis. De voorstelling draagt bij aan de (h)erkenning van jonge mantelzorgers. Hebt u privé of beroepsmatig te maken met jonge mantelzorgers of ben jij zelf jonge mantelzorger? Kom dan maandagmiddag 21 november 2022 naar deze voorstelling in Twello.

Wat niemand weet
Roos Radeloos is een 14-jarige puber. Net als haar leeftijdsgenoten gaat ze naar school, heeft ze een smartphone en is ze wel eens onzeker of rebels. Maar Roos heeft een geheim. Bijna niemand weet dat ze thuis een zieke vader heeft voor wie ze zorgt.Roos maakt zich veel zorgen over hem en over haar eigen toekomst. Is er iemand die haar met al haar zorgen ziet? Iemand die naar haar luistert? En ook: durft Roos om hulp te vragen? Het is een indrukwekkende voorstelling, gemaakt door Fulco de Deken en Evi Zaalberg.

Vragen en gesprek
Ook in de gemeente Voorst zijn er kinderen als Roos. En net als Roos vragen ze niet altijd even gemakkelijk om hulp. Ook worden ze niet altijd (h)erkend als jonge mantelzorger. Mantelzorg kan zwaar zijn. Het kan drempels opwerpen in het leven van een jonge mantelzorger. De voorstelling Roos Radeloos stelt dit aan de kaak: waar lopen jonge mantelzorgers tegenaan? Waarom is deze meid zo teruggetrokken of vraagt deze jongen zoveel aandacht? Hoe ondersteun je de jonge mantelzorger? Wat doe je en wat laat je?

Voor wie?
Roos Radeloos is bedoeld voor iedereen die zelf jonge mantelzorger is of privé of beroepsmatig te maken heeft met jonge mantelzorgers. Bijvoorbeeld ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, sportcoaches en maatschappelijk werkers. Na afloop van de voorstelling kunnen bezoekers in gesprek gaan met de acteurs en met de consulent mantelzorg Annet Reimert van het steunpunt mantelzorg van Mens en Welzijn Voorst.

  • Wanneer en waar?
  • Datum: maandag 21 november 2022
  • Inloop: vanaf 15.45 uur. Voorstelling en napraten: 16.00 – 17.30 uur.
  • Locatie: Gebouw Irene, Dorpstraat 10 in Twello.
  • Wilt u deze voorstelling bijwonen?
  • Aanmelden is niet verplicht, wel prettig: Annet Reimert, a.reimert@mensenwelzijn.nl,  app kan ook 06 – 49 01 99 68.