Terwolde krijgt weer een eigen fietsgroep

Gezellig samen fietsen, genieten van de regio en het gezelschap, dat is wat twee inwoners uit Terwolde willen bereiken met een nieuwe, recreatieve fietsgroep. Dinsdagmiddag 18 april stappen ze voor het eerst op voor een tocht van ongeveer 30 tot 40 kilometer. Verzamelpunt is bij de kerk in Terwolde om 14.00 uur.

De twee inwoners zijn Stien Wassink-Gelder en Wim Kok. Ze vertellen dat er jarenlang een recreatieve wandel- en fietsgroep actief was in Terwolde, maar dat deze door omstandigheden stil kwam te liggen. Met een nieuwe fietsgroep willen ze dit gemis deels opvullen: “Wij, Wim en ik, willen de eerste tochten het voortouw nemen. Hopelijk zijn er ook andere deelnemers die ons hierin willen ondersteunen”, vertelt Stien.

In eerste instantie krijgen Wim en Stien ondersteuning van Guus Kroes, buurtsportcoach bij Mens en Welzijn Voorst. Hij is ervaringsdeskundige en helpt het duo op weg. Hij vertelt: “Ik help ze bijvoorbeeld met een stukje pr en communicatie. In grote lijnen kunnen Stien en Wim het zelf wel organiseren, maar soms is het natuurlijk fijn als iemand je een beetje op weg helpt.”

De eerste fietstocht vindt dus plaats op dinsdagmiddag 18 april. Daarna is het de bedoeling dat er iedere eerste en derde dinsdag van de maand gefietst wordt, met uitzondering van de wintermaanden en slechte weersomstandigheden. Start is steevast om 14.00 uur (bij de kerk) zodat iedereen rond 17.00 uur weer terug is in Terwolde. Voor meer informatie kan er contact opgenomen worden met Stien Wassink-Gelder via: 06-41761970 of mail: fam.wassink@hetnet.nl of met Wim Kok via: 0626368059 of wkok10@hetnet.nl