Terug naar de dansavonden van vroeger

Op vrijdagavond 22 september wordt er een dans- en ontmoetingsavond georganiseerd bij ‘De Ontmoeting Klein Twello’. De ruimte wordt omgetoverd tot danspaleis en een DJ draait speciaal muziek uit de jaren ‘60 en ’70. De entree is gratis.   

De avond is een initiatief van Rob Vroklage (Buurtmaker bij Mens en Welzijn Voorst). Bij ‘De Ontmoeting Klein Twello’ hoort hij wekelijks de verhalen over het uitgaan van vroeger: “Mensen vertellen vol enthousiasme over het ‘dansen en sjansen’ in hun jongere jaren. Anekdotes vliegen over tafel en ik zie glinsteringen in de ogen. Hoog tijd om zelf iets te organiseren en die oude tijd te laten herleven”, aldus Rob.

Rob vertelt dat zijn idee voor een dans- en ontmoetingsavond positief is ontvangen. “Er wordt voor bijna elke doelgroep regelmatig een feestje georganiseerd, maar de 60+’ers vallen daar een beetje buiten. Ik heb inmiddels voldoende mensen gesproken die net zo enthousiast werden van mij idee, dus hoog tijd om het te gaan organiseren!”

De ontmoetingslocatie van Mens en Welzijn Voorst aan het Jachtlustplein wordt deze vrijdagavond omgetoverd tot discotheek. Naast een dansvloer komen er voldoende tafels en stoelen voor mensen die niet meer zo lang kunnen staan. Jaren ’70-enthousiasteling, DJ Sterrenmix, zal alle hits uit de jaren ‘60 en ‘70 voorbij laten komen.

De ambitie van buurtmaker Rob is nog wat groter: “Bij succes lijkt het mij leuk om elk kwartaal een feest te organiseren, speciaal voor mensen die de jaren ‘60 en ‘70 actief hebben meegemaakt. Het lijkt me geweldig om, met de juiste aankleding en muziek, de mensen weer mee terug te brengen naar vroeger. Een reisje door de tijd, hoe leuk!”

Iedereen is welkom op vrijdag 22 september. De deuren openen om 19.30 uur en rond 22.30 uur zal het weer eindigen. De entree is gratis. Voor diegene die niet zelf naar het feest kunnen komen kan de Ontmoetingslijn worden ingezet. Via telefoonnummer: 06-18117575 kan men een rit reserveren.