Symposium over eenzaamheid belooft inspirerende middag te worden

Mens en Welzijn Voorst organiseert in samenwerking met de welzijnsorganisaties van Brummen en Lochem een Symposium over eenzaamheid met een lezing van Eric Schoenmakers. Het symposium vindt plaats Op donderdag 15 juni 2023 van 13:30 tot 17:30 uur in Het Koelhuis te Zutphen. Eenieder die geïnteresseerd is, is welkom.

Susan Pelskamp is als ‘consulent eenzaamheid’ werkzaam bij Mens en Welzijn Voorst en één van de organisatoren van het symposium. Ze belooft dat het een inspirerende middag wordt met interessante sprekers, zoals Eric Schoenmakers. “Eric is senior onderzoeker bij Fontys Hogeschool en doet sinds 2009 onderzoek naar eenzaamheid. Naast zijn werk bij Fontys Hogeschool maakt hij deel uit van de Wetenschappelijke Adviescommissie van het programma Eén-tegen-Eenzaamheid. Een man met enorm veel kennis over dit onderwerp”, aldus Susan.

Tijdens het symposium wordt er dieper ingegaan op wat eenzaamheid is, wat je eraan kan doen en (plannen voor) de aanpak van eenzaamheid in gemeenten Voorst, Brummen en Lochem. De middag wordt afgesloten met een hapje en drankje in Het Koelhuis te Zupthen.

Eenzaamheid bestrijd je samen

Susan nodigt iedereen uit die geraakt wordt door eenzaamheid: “Wat je rol ook is in de samenleving, als eenzaamheid jouw persoonlijk raakt ben je van harte welkom. Eenzaamheid bestrijd je beter samen”, vertelt Susan. Deelname is gratis, maar aanmelden is wel een vereiste. Dat kan via het internet: https://forms.office.com/e/pzDKxp2JjP of door te bellen met 0573-297000. Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met symposium.eenzaamheid@welzijnlochem.nl.

Klik hier om aan te melden voor het symposium