De Raad van Toezicht kijkt of binnen de Stichting Mens en Welzijn Voorst ‘het goede’ wordt gedaan. Het doel van de stichting in relatie tot haar maatschappelijke functie voor de inwoners van de Gemeente Voorst staat daarbij centraal.
De Raad van Toezicht ziet er in het bijzonder op toe dat de uitvoering van het bestuursbeleid in lijn is met de vastgestelde en goedgekeurde beleidsplannen. Hierbij let ze erop dat er zorgvuldige en evenwichtige afwegingen worden gemaakt en dat hierbij de belangen van alle mensen en organisaties die bij de stichting zijn betrokken worden meegenomen.
De Raad van Toezicht vergadert minimaal vier keer per jaar samen met de bestuurder en vaker als dat nodig is. De Raad van Toezicht heeft commissies waarin bepaalde onderdelen aandacht krijgen. Er is een ‘auditcommissie’ (financiën), een ‘remuneratiecommissie’ (benoeming, beoordeling, beloning en ontslag) en een commissie ‘kwaliteit en veiligheid’ (inhoudelijk beleid, kwaliteit dienstverlening en naleving van wet en regelgeving). De bevindingen uit de commissies worden besproken tijdens een gezamenlijke vergadering. Incidenteel nemen leden van de Raad van Toezicht deel aan activiteiten van de Stichting of besprekingen die de bestuurder heeft met andere belanghebbende organisaties.
De Raad van Toezicht onderschrijft de Governance Code Sociaal Werk. De taken en bevoegdheden van de Raad van Toezicht zijn vastgelegd in het Reglement Raad van Toezicht.
Ik ben in maart 2020 vanuit Tilburg naar Voorst verhuisd. In mijn dagelijks leven ben ik werkzaam als jurist, met aandachtspunt de zorg. Sinds 2008 ben ik toezichthouder bij zorgorganisaties; op dit moment zijn dat Careyn, de Zorgboog en Instituut Verbeeten.
Van huis uit heb ik meegekregen dat je moet bijdragen aan het ‘wel zijn’ van anderen, zeker als het gaat mensen die om welke reden dan ook kwetsbaar zijn. Verbinding is daarbij het sleutelwoord. Dat begint dicht bij huis: in de straat, de buurt of de gemeente. Binnen Mens en Welzijn wil ik me voor die verbinding inzetten.
Ik ben econoom en ben geboren en getogen in de gemeente Apeldoorn. Ik werk als manager bij de Regionale Instelling voor Beschermd Wonen Arnhem & Veluwe Vallei en ben toezichthouder bij Zinder, de koepel voor openbaar onderwijs in Deventer. In mijn vrije tijd ben ik onder andere actief als bestuurslid bij scoutinggroep SWIII/LBP en als voorzitter van de gemeenschappelijke medezeggenschapsraad van PCBO Apeldoorn (koepel basisonderwijs).
In een samenleving hoort plek te zijn voor iedereen. Daarin vind ik het belangrijk dat er ruimte is voor ontwikkeling met gelijke kansen. Ieder mens levert op zijn manier een unieke bijdrage. Daarom is het belangrijk dat er ook een organisatie is waar kwetsbare mensen gezien en gehoord worden.
Ik ben geboren en getogen in Deventer, de stad waar ik na een aantal jaren in Amsterdam weer ben gaan wonen. Toen ik terugkwam in 2010 ben ik raadslid/ fractievoorzitter geworden in de gemeenteraad van Deventer. Dat heb ik 8 jaar met veel plezier gedaan. Ik ben zelfstandig ondernemer en wordt ingehuurd door bijvoorbeeld gemeenten voor verschillende adviesklussen, vooral in het sociaal domein en de energietransitie.
Een organisatie als deze is ontzettend belangrijk voor een gemeenschap, een onmisbare schakel in het sociaal domein waar heel veel mensen profijt van hebben. Daar wil ik graag aan bijdragen. Maar een organisatie als deze werkt ook in een sterk politieke omgeving: met mijn ervaring als raadslid hoop ik bij te kunnen dragen aan het versterken van Mens en Welzijn Voorst.
Sinds 2013 woon ik in de gemeente Voorst. Mijn werkterrein is cultuur en sinds 2016 werk ik bij het Etty Hillesum Centrum in Deventer waar het draait om Beter Samen Leven. Het Meldpunt Discriminatie Deventer is onderdeel ervan. Ook ben ik mantelzorger voor mijn ouders zodat zij zelfstandig kunnen blijven wonen ondanks de alzheimer van mijn vader.
In een wereld waarin eigen verantwoordelijkheid en het zelf nemen van de regie voor de kwaliteit van je leven centraal staat is het belangrijk dat er organisaties zijn waar je terecht kunt voor hulp als dat nodig is. Mens en welzijn is zo’n kleine lokale welzijnsorganisatie. Daar hou ik van; dichtbij en benaderbaar.
Sinds 2002 woon ik met mijn gezin met veel plezier in Twello. Na mijn studie ben ik gaan werken in de financiële sector als businesscontroller. Sinds 7 jaar heb ik de overstap gemaakt naar de zorg. Op dit moment ben ik manager planning & control bij Siza, een zorginstelling voor mensen met een verstandelijk en/of een lichamelijke beperking.
Naast mijn werk vind ik het waardevol om betrokken te zijn bij de maatschappelijke vraagstukken die spelen binnen de gemeente waar ik woon en leef. Ik ben vier jaar actief geweest voor het Adviesraad Sociaal Domein gemeente Voorst. Tijdens deze periode heb ik Stichting Mens en Welzijn Voorst leren kennen als een brede welzijnsorganisatie die voor meerdere doelgroepen actief is. Graag wil ik mij inzetten om een bijdrage te leveren aan een toekomstbestendig Mens en Welzijn Voorst.