Op bezoek bij Voorwaarts in Twello (de afdeling handbal); Edwin van der Poel 

PASPOORT:
Wie: Edwin van der Poel
Leeftijd: 49 jaar
Beroep: Accountmanager Ford bedrijfswagens
Woont: In Twello met Monique en twee zoons van 9 en 11 jaar  
Sport: Handbal was mijn sport maar nu blijf ik fit via de sportschool en als scheidsrechter bij de handbal.

Wat doe je?
Ik ben voorzitter van de afdeling handbal van Voorwaarts. De club heeft zo’n 14 teams van klein (de f’jes) tot groot en speelt ook op landelijk niveau behoorlijk goed mee. Dit zowel in de zaal als op het Beach-veld. Het zijn alleen meisjes en dames teams want de jongens en mannen in Twello laten het helaas afweten.

Ik vertegenwoordig de afdeling handbal binnen de Omni en het NHV. Toch wil ik benadrukken dat wij het met z’n allen doen en mijn rol houd ik graag bescheiden.

Waar ben je trots op?

Dat wij het met zo’n beperkte groep mensen elk jaar weer voor elkaar krijgen om alles rond te breien. De successen bereiken wij samen.

En natuurlijk ben ik reuze trots op mijn zoons. Mijn gezin staat op de eerste plaats.

Waar word je blij van?

Ik vind het leuk om met mensen bezig te zijn. Ik ben een tevreden mens met een drukbezet leven. Ik ben niet veeleisend en geniet enorm van de wintersport met het gezin. Meer reizen zou leuk zijn maar ik ben ook een workaholic. Al mijn bezigheden geven mij voldoening.

Heb je nog wensen?.

Het zou fijn zijn als er meer vrijwilligers zouden zijn. Wij hebben behoefte aan bestuursleden, een penningmeester of iemand die zich met de sponsoring bezig wilt houden; het contact en de binding daarmee is van groot belang. Meer mensen maken het werk lichter en zonder vrijwilligers kan geen enkele vereniging draaien.

Een kleine wens is nog eens een jongensteam binnen Voorwaarts te kunnen coachen.

Heb je tips?
Heb meer respect voor elkaar. Zeker als scheidsrechter zie ik dat de mondigheid toeneemt en de waarden en normen soms vervagen, zeker langs de kant.

Verder is het altijd belangrijk om de balans te zoeken in het leven en is mijn motto om daar positief in te staan.

Ik geef het stokje graag door aan… Rogier Gerritsen van Trias