Op bezoek bij Trefpunt Duistervoorde; Annelies van Dulmen  

PASPOORT:
Wie: Annelies van Dulmen
Leeftijd: 69 jaar
Beroep: was stage coördinator bij de Daniel de Brouwerschool
Woont: in Twello    
Sport: Yoga, tafeltennis en wandelen  
Hobby’s: Lezen, creatief bezig zijn (o.a. handwerken, beeldhouwen), groot sociaal netwerk

Wat doe je?
Ik zit in het bestuur van het Trefpunt samen met 4 anderen. Het bestuur en het kernteam proberen ervoor te zorgen dat mensen van een fijne, warme dag invulling kunnen genieten. We bieden geen zorg maar koffie en vermaak. Er is elke dag een ontmoetingsmoment maar er zijn ook veel activiteiten om beweging te stimuleren of de gezelligheid op te zoeken (bijvoorbeeld samen koken, eten, muziek luisteren). 

Mijn taak is, en dat doe ik samen met Riet, om te zorgen voor de ongeveer 97 vrijwilligers die rond de 240 gasten verwelkomen en vermaken. Wij zijn het aanspreekpunt voor hen en proberen zorg te dragen voor hun veiligheid, geven de nodige informatie en organiseren ook dat de vrijwilligers elkaar regelmatig kunnen ontmoeten.

Toen mijn zus in het naastgelegen woonzorgcentrum ging wonen nam ik haar altijd mee naar de muziekmiddagen, met oud Hollandse liedjes, waar ze ontzettend van kan genieten. Dan hielp ik de vrijwilligers mee en ben ik er op deze manier ingerold.

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op alle vrijwilligers die dit mogelijk maken. Tijdens mijn werkzame leven was ik er trots op wanneer leerlingen op de juiste plek terecht kwamen en ook hier haal ik er voldoening uit wanneer ik iets voor mensen kan betekenen. Als vrijwilligers mij weten te vinden of wanneer ik samen met vrijwilligers iets voor een gast kan organiseren.
Iedereen mag meedoen maar soms is er zorg nodig en dan kijkt Mens en Welzijn samen met ons naar alternatieven.

Waar word je blij van?
Ik word er blij van als mensen met een glimlach weggaan! Als ze ons weten te vinden en daardoor hun netwerk wordt vergroot of eenzaamheid weggenomen.

Ik ben onderdeel van een heel leuk team en om dit alles samen met hen te doen en te organiseren, geeft zeker voldoening en blijdschap.

Blunder?
Ik ben slecht in het onthouden van namen en weet ze soms na vele ontmoetingen nog niet. Ik kan mij soms rustig een tweede of derde keer voorstellen. Het moet maar gezegd zijn zodat mensen weten dat het zeker geen desinteresse in hun persoon is!

Heb je nog wensen?
Heel graag jongere vrijwilligers erbij, het liefste met verfrissende ideeën.

Een PR functionaris zouden wij goed kunnen gebruiken om onze activiteiten onder de aandacht te brengen op facebook of het Voorster nieuws.

Wij organiseren alle activiteiten met een klein of nagenoeg geen budget. Nu zoeken wij bijvoorbeeld mensen die gratis muziek willen maken en het met een fooienpot moeten doen. Via giften van NL Doet of via de gemeente kunnen we wel wat, maar een bredere financiële ondersteuning zou welkom zijn.

Zelf zou ik nog wel meer willen reizen en staan Zuid Afrika en Vietnam op mijn verlanglijstje.

Geeft het stokje graag door
Aan iemand van de kledingbank; een mooi initiatief.