Op bezoek bij tafeltennisvereniging Trias; Irene Faber 

PASPOORT:
Wie: Irene Faber
Leeftijd: 43 jaar
Beroep: Onderzoeker lectoraat sportpedagogiek Windesheim.
Woont: In Twello met Rogier, een zoon en twee dochters van 16, 14 en 11 jaar

(Huis)dieren: Twee katten, een hamster, twee vissen en twee pony’s. 
Sport: Tafeltennis, zowel hobby als sport als vrijwilligerswerk.

Wat doe je?
Ik ben trainer en coach van jeugd- en senioren teams bij Trias. Onze club heeft ongeveer 120 leden en bijna 40 jeugdspelers en is daarmee een van de grootste van de regio. We geven onder andere minicursussen voor de beginnende jeugd maar begeleiden ook spelers op het hoogste niveau van Nederland.

Trias is een club waar iedereen elkaar kent. Het is een thuis waarbij de onderlinge binding belangrijk is. Voor mij bepaalde dat mijn keuze voor deze club en de reden om daar trainingen te geven; het persoonlijke. Tafeltennissen deed ik al als tiener, heb landelijk gespeeld en was jeugdtrainer bij een club in Lochem. Na de komst van mijn kinderen ben ik bij Trias beland.

Waar ben je trots op?

Dat de club het goed doet; wij staan op de kaart zowel regionaal als nationaal.

Ik ben in de loop der jaren een drijvende kracht geworden en organiseer bijvoorbeeld de “ladies and friends” avonden speciaal om meisjes en vrouwen te enthousiasmeren om te gaan sporten.

Waar word je blij van?

Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van kinderen. Dat is ook telkens weer een leerproces voor mijzelf; hoe houd je kinderen enthousiast, gemotiveerd en dat in de juiste balans. We hebben een fijne groep trainers en zoals wij met elkaar de schouders eronder zetten en samen bouwen, dat is magisch.

Medailles worden traditioneel gevierd bij Macdonalds; een beloning voor de kinderen en hun coaches.

Heb je nog wensen?.

Wat betreft de sport is het een droom om als coach ons damesteam in de eredivisie te begeleiden.

Daarnaast zou ik graag als lector sportpedagogiek een bijdrage leveren aan een positief en gezond sportklimaat zodat kinderen zich kunnen ontwikkelen in en door sport.

Heb je tips?
Haal vooral zelf energie uit je vrijwilligerswerk en doe waar je happy van wordt! Die energie geef je door en wakkert anderen aan! We hebben nog een vacature voor de jeugdcommissie dus mocht iemand zin hebben in deze fijne club….

Ik geef het stokje graag door aan…

Marloes Leusink, volleybaltrainster.