Op bezoek bij Stichting Inclusive Wave; Nana Scholten  

PASPOORT:
Wie: Nana Scholten
Leeftijd: Mijn leeftijd blijft een verrassing, want die geef ik niet.
Beroep: Dermatoloog in Ghana, in Nederland gelden deze papieren niet.
Woont: Wilp met drie kinderen, een tweeling van 10 en één van 13
Sport: Gymnastiek, andere sporten zijn fysiek niet mogelijk.
Hobby’s: Lekker eten, sport kijken en uitgaan.

Wat doe je?
Ik ben oprichter en voorzitter van Inclusive Wave waarbij gelijke kansen voor iedereen het uitgangspunt is. Onze samenleving mist in mijn ogen verbondenheid, respect en betrokkenheid en is vaak te individualistisch. Mijn aandacht gaat met name uit naar kinderen, want die zijn onze toekomst en ouderen, want die zijn onze wijsheid.

Voor kinderen verzorg ik trainingen, (dans)workshops en catwalks. Zelfvertrouwen en durven presenteren is de inzet met als doel beter voor zichzelf en anderen op durven komen. Waardoor pestgedrag en grenzeloosheid hopelijk afnemen.

Ook geef ik les aan scholen waarbij respectvol met anderen omgaan centraal staat en organiseren we het Jos Pennixje voor diegene die zich inzet voor diversiteit. Deze is 6 november weer uitgereikt.

Voor ouderen verzorg ik muziekavonden, gesprekken over eenzaamheid of ben ik pedicure.

Waar ben je trots op?
Dat ik zover ben gekomen en ondanks alles wat ik heb meegemaakt, positief in het leven sta. Dat de activiteiten inclusief en verbindend zijn, iedereen is welkom en iedereen telt mee. Ook kinderen van Zozijn lopen mee op de catwalk.

Trots ben ik ook op de Stichting Streetkids Ghana die weeskinderen ondersteunt met voedsel, kleding, scholing, enz. Omdat ik de taal spreek en er mensen ken weet ik dat het geld op de juiste plek terechtkomt.

Waar word je blij van?
Ik word blij van andere mensen blij maken. Het geeft mij veel energie als ik een kind zie stralen, als ouders dankbaar zijn omdat hun kind is gegroeid.

Heb je nog wensen?.
Een eigen kantoor waar ik in alle rust en privacy voor Inclusive Wave kan afspreken is een grote wens!!
We hebben geen financiële ruimte om iets te huren. Alles gaat uit eigen zak.

Dankzij de goodwill van Piet Zoomers (Zij faciliteren de catwalk en de kleding en we gebruiken het restaurant) doen we het werk, maar een eigen plek ontbreekt.

Een wens is ook meer vrijwilligers; voor de website, sociale media, beleidszaken, subsidies etc.

Heb je tips?
Sta open voor anderen, heb aandacht voor elkaar. Goed voor jezelf zorgen is ook zorgen voor de ander. Vrijwilligerswerk geeft ook jou dankbaarheid. Kijk naar je hart en ga voor je doel.