Op bezoek bij Scouting de Vundelaar

PASPOORT:
Wie: Koen Harmsen
Leeftijd: 31 jaar
Beroep: Omgevingsmanager Waterschap
Vrijwilliger: Bij Scouting de Vundelaar

Wat doe je?
Ik ben begeleider van twee scoutinggroepen; de Wilde Vaart en de Loodsen, de watersporttak van de scouting. Daarnaast houd ik mij bezig met sponsorwerving voor de vereniging en probeer een stimulerende rol te pakken binnen het scoutinggebeuren. Ik wil vooral laten weten dat scouting een open vereniging is voor alles en iedereen, zonder uitsluiting!
Ik ben al vanaf mijn vijfde jaar lid van deze scoutingclub en vind het mooi om nu weer iets te kunnen betekenen voor de plek waar ik mij als kind zo prettig heb gevoeld. Deze club, en de mensen zijn een groot deel mijn leven.

Waar word je blij van?
Ik weet dat scouting vaak een stoffig imago heeft; van oude mensen helpen oversteken en koekjes bakken. En ook al is dat belangrijk, het is natuurlijk níet waar we voor staan. Het is juist zó-véél-méér! Het is bouwen, kamperen, zeilen, hiken, knopen, samenwerken, vriendschap en gezelligheid. Ik zie jongeren groeien van bijvoorbeeld een verlegen knul naar een zelfverzekerde leidinggevende of terreinbeheerder. Het mooie is ook de maatschappelijke rol van de scouting en de zichtbaarheid ervan in de dorpsgemeenschap.

Heb je tips?
Kom vooral bij ons kijken en koffie drinken. De deuren staan open voor nieuwe leden en vrijwilligers. Voor kinderen van alle leeftijden is er altijd wat te doen. Maak vooral plezier bij je club en met de mensen die er rondlopen. Het is hier hartstikke leuk, maar doe het ook voor jezelf!

Lees het hele interview met Koen op www.mensenwelzijn.nl/mensenmakenvoorst en ontdek hoe jij jouw hobby of talent in kunt zetten als vrijwilliger in de gemeente Voorst!