Op bezoek bij de Aze van Karin Wolff van Wülfing

PASPOORT:
Wie: Karin Wolff van Wülfing – Uenk
Leeftijd: 48 jaar
Beroep: B&B houdster en feestlocatie de Aze
Woont: Terwolde
Met: Man, 4 kinderen tussen 11 en 17 jaar, ernaast wonende moeder en kleinvee om het huis
Hobby’s: Zwemmen, koken, wandelen

Wat doe je?
Ik doe het wedstrijdsecretariaat voor Proteus, een zwemvereniging in Twello. Dit houdt in; van alles  organiseren rondom het wedstrijdzwemmen zoals de logistiek, de uitslagen, de limieten voor kampioenschappen, startnummers enz. Ook ben ik official bij het zwemmen en help soms bij een  waterpolowedstrijd. Ik ben hier ingerold omdat onze kinderen lid waren van de zwemvereniging. Zo ook bij de muziekvereniging Ons Genoegen die gebruik konden maken van onze ruimte om te oefenen. Hen help ik als dat nodig is. En last but not least ben ik, indien nodig, mantelzorger voor mijn moeder.

Waar ben je trots op?
Op mijn goed lopende bedrijf (de B&B en feestlocatie) dat ik zelf heb opgebouwd. En natuurlijk ben ik trots op mijn kinderen die het gelukkig goed doen. Twee dochters zijn al trainster bij de zwemvereniging.

Waar word je blij van?
Onlangs hebben 2 zwemmertjes meegedaan aan de Gelderse kampioenschappen. Ook ben ik blij dat het zwemmen in Twello steeds meer mogelijkheden biedt en weer op de kaart komt te staan. Het is nu voornamelijk een waterpolovereniging.

Oeps een blunder
Een dubbele boeking bij mijn B&B die ik gelukkig kon herstellen. Ook hamer ik altijd op het meebrengen van de gewassen sponsorkleding, vergeet ik het zelf! Een andere blunder was het doorsturen van een verkeerd wedstrijdbestand, waardoor iemand op de verkeerde plek stond. Menselijke fouten in de hectiek van alledag.

Heb je nog wensen?
Meer leden voor de zwemvereniging.
Voor mijzelf een zwemvijver in de tuin, een reis naar IJsland of een leuk scholingstraject. Grote wensen maar eerst maar eens de tuin opruimen.

Heb je tips?
Hoe krijg je jonge mensen enthousiast om bijvoorbeeld evenementen te organiseren in een veranderende samenleving. Het jeugdlintje is een goed begin.
Ouders wees bereid om je in te zetten voor de clubs van je kinderen. Zonder vrijwilligers draait het niet.

Ik geef het stokje graag door aan…
Een jonge vrijwilliger van de muziekvereniging Ons Genoegen, Roos Korderijnk.