Op bezoek bij Carnavalsvereniging De Lollebroek; Jos Pol 

PASPOORT:
Wie: Jos Pol
Leeftijd: 55 jaar
Beroep: Terreinmedewerker Bonhof Landbouw, Industrie techniek en verhuur
Woont: Wilp-Achterhoek met Dirjo, mijn vrouw  
Sport: Op mijn werk loop ik al de benen uit mijn lijf
Hobby’s: alles rondom carnaval organiseren en vieren

Wat doe je?
Ik ben bestuurslid van de carnavalsvereniging “De Lollebroek” van ons dorp Wilp-Achterhoek. Ik ben er raadslid, voorzitter en prins carnaval geweest. Nu ben ik vooral bezig met de organisatie rondom de horeca van onze evenementen. Dat begint al in november, waarbij wij met vijf omliggende dorpen (Wilp-Achterhoek, De Vecht, Klarenbeek, Voorst en Pampus) de weekenden bij elkaar op bezoek gaan om de nieuwe prins carnaval bekend te maken. Vanaf dan begint ook het bouwen van de carnavalswagen. De grote carnavalsoptocht vindt dit jaar op 11 februari plaats.

Daarnaast ben ik commissielid van de Lollebroekse Cross, die plaatsvindt in mei en ben ik ook vrijwilliger bij ons dorpsfeest.

Waar ben je trots op?

Ik ben trots op onze vereniging die inmiddels 350 leden heeft. Mijn opa en oom zijn medeoprichters van de carnavalsvereniging en het is heel leuk om dat voort te zetten, zo blijft het toch een beetje in de familie. Mijn opa vond het prachtig toen ik tot prins carnaval werd gekozen. Hij was erelid van de vereniging en deze titel mag ik nu ook dragen.

Verder ben ik trots op het feit dat vrijwilligers zich spontaan aanmelden en de sfeer bij ons gemoedelijk en laagdrempelig is. Zonder vrijwilligers kun je geen evenementen organiseren.

Een blunder?

Na de coronatijd hadden we eindelijk weer een jubileumfeest waarvoor ik het bier ging bestellen. In plaats van 1500 liter bier bestelde ik er 15000 liter!! Gelukkig voor mij, belde heel vroeg ‘s ochtends de leverancier of ze het goed begrepen hadden en werd het voor de club en mij geen ramp (al word ik er nog steeds mee geplaagd).

Wat brengt het je?

Naast veel gezelligheid en plezier leer je ook de mensen in het dorp beter kennen en ben je sneller onderdeel van de dorpsgemeenschap. Ik ben geboren en getogen in Wilp-Achterhoek. Maar omdat ik in Twello naar school ging, was ik daar meer op gericht en had daar mijn vrienden. Door de vereniging werd Wilp-Achterhoek toch echt mijn dorp.

Heb je nog wensen?.

Ik wens dat de jeugd betrokken blijft bij ons carnavalsgebeuren en het zo blijft voortbestaan. Ook wens ik een vast onderkomen waar al onze dorpsverenigingen kunnen vergaderen en een feestje zouden kunnen houden.

Heb je tips?
Als je iets leuk lijkt, ga ervoor. Het geeft een hoop gezelligheid en je leert er mensen kennen. Bij onze vereniging ben je welkom!