Ontvangers inspiratiepakket blij met inhoud en extra aandacht

Honderd inwoners van de gemeente Voorst hebben een inspiratiepakket ontvangen. Een hart onder de riem in de vorm van een tasje met uiteenlopende presentjes. Mens en Welzijn Voorst gaf deze pakketten uit om mensen te verblijden en te inspireren. De tasjes zijn bezorgd door de persoon die ze heeft aangevraagd voor iemand die wel een steuntje in de rug kan gebruiken. De ontvangers zijn niet alleen blij met de inhoud, maar ook met het bezoekje dat ze krijgen van de bezorger en het idee dat er iemand aan ze gedacht heeft.

“De plannen voor het pakketje ontstonden rond de feestdagen”, vertelt Buurtmaker Marije van Ingen van Mens en Welzijn Voorst. “We wilden iets doen voor kwetsbare mensen. Toen we vanwege corona geen ontmoetingsactiviteiten mochten organiseren ontstond het idee voor dit pakketje. Een pakketje met een specifieke inhoud, speciaal voor mensen die het, om wat voor reden dan ook, momenteel even lastig hebben en wel een beetje positiviteit kunnen gebruiken.”

Ook in deze krant werden inwoners van de gemeente opgeroepen om iemand te nomineren. Het initiatief bereikte zelfs de landelijke radio en de aanmeldingen kwamen vervolgens snel binnen. “Deze aanmeldingen waren soms hartverscheurend” vertelt Marije. Ze noemt voorbeelden van mensen die recentelijk hun partner hebben verloren, mantelzorgers die dag en nacht klaar staan en mensen met fysieke of mentale klachten. “Met dit pakketje willen we deze mensen ook vooral laten zien dat ze er niet alleen voor staan. Wij kunnen helpen en staan voor ze klaar! Er zit ook een boekje in met meer informatie over onze organisatie.”

Het pakketje is tot stand gekomen in samenwerking met verschillende partners en sponsoren. Zo kon er een fitnessattribuut worden ingekocht dankzij subsidie uit het lokale sport- en beweegakkoord en kwam er budget beschikbaar dankzij sponsoring door Vrielink Makelaars. Ook verschillende supermarkten deden een duit in het zakje en Kringloop Twello schonk een mooie tegoedbon. Marije en haar collega’s zorgde zelf ook voor inhoud. Ze is erg content met het eindresultaat: “Zo ontstond er een heel divers pakketje qua samenstelling, maar enorm waardevol als geheel”.

De eerste reacties van ontvangers zijn positief. Marije vertelt dat zowel de algehele actie als de inhoud erg gewaardeerd wordt. “Sommigen raken ontroerd, anderen zijn weer heel verbaasd omdat ze het totaal niet hadden verwacht. Maar bovenal is men dankbaar. Deze pakketjes komen erg goed terecht en dat is erg fijn om te zien en te horen! Ik denk dat we hier maar een jaarlijks projectje van moeten maken”, besluit een trotse buurtmaker.