Ondersteuningsgroep “Mantelzorg bij Dementie” weer van start

Vanaf woensdag 3 april 2024 gaat de gespreksgroep weer van start bij Mens en Welzijn Voorst. Deze is speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie. Hier kan men in vertrouwelijke setting praten over de problemen waar men tegenaan loopt. Het doel is de veerkracht van de mantelzorger te vergroten.

“Bij een diagnose als dementie verandert er veel in het leven van de betrokkenen” legt Annet Reimert, consulent mantelzorg bij Mens en Welzijn Voorst, uit. “Je ziet dat mantelzorgers gaandeweg steeds meer taken en verantwoordelijkheden over nemen terwijl de zorg voor iemand met dementie nauwelijks door één iemand gedragen kan worden.” Volgens Annet is belangrijk dat mantelzorgers óók goed voor zichzelf blijven zorgen en deze ondersteuningsgroep kan daarbij helpen.

De ondersteuningsgroep bestaat uit maximaal acht deelnemers en telt zes bijeenkomsten.

De eerste bijeenkomst start op woensdag 3 april 2024 van 13.15 uur tot 15.15 uur.

De daaropvolgende datums zijn: 10 april, 17 april, 24 april, 1 mei en 8 mei 2024.

De bijeenkomsten vinden plaats bij Mens en Welzijn Voorst, Jachtlustplein 11 te Twello.

Heel graag komen we met u in gesprek om u nog meer te vertellen over deze bijeenkomsten. Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden bij Annet Reimert. Dit kan via een mailtje aan a.reimert@mensenwelzijn.nl of telefonisch: 06-.49019968.  Ook eventuele vragen kan men hier ook kwijt.