Ondersteuningsgroep “Mantelzorg bij Dementie” weer van start

Vanaf 20 september 2021 gaat de gespreksgroep weer van start bij Mens en Welzijn Voorst. Deze is speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor een naaste met dementie. Hier kan men in vertrouwelijke setting praten over de problemen waar men tegenaan loopt. Het doel is de veerkracht van de mantelzorger te vergroten.
 
“Bij een diagnose als dementie verandert er veel in het leven van de betrokkenen” legt Annet Reimert, consulent mantelzorg bij Mens en Welzijn Voorst, uit. “Je ziet dat mantelzorgers gaandeweg steeds meer taken en verantwoordelijkheden over nemen terwijl de zorg voor iemand met dementie nauwelijks door één iemand gedragen kan worden.” Volgens Annet is belangrijk dat mantelzorgers óók goed voor zichzelf blijven zorgen en deze ondersteuningsgroep kan daarbij helpen.
 
De ondersteuningsgroep bestaat uit maximaal acht deelnemers en telt acht bijeenkomsten. Eén keer per veertien dagen vindt er een bijeenkomst plaats. Deze duren circa twee uur en de eerste bijeenkomst is dus op maandag 20 september aanstaande van 13.15 uur tot 15.15 uur in Twello.
 
Deelnemers dienen zich vooraf aan te melden bij Annet Reimert. Dit kan via een mailtje aan a.reimert@mensenwelzijn.nl of telefonisch: 06 – 49019968. Ook eventuele vragen kan men hier ook kwijt. Van deelnemers wordt er per bijeenkomst een bijdrage gevraagd van € 2,00 voor de koffie en thee.