Notaris heb ik mijn zaakjes op orde?

Dinsdagavond 29 november  aanstaande organiseert de werkgroep Wegwijs Dementie een informatieve avond in samenwerking met van Slaghekke Notariaat. Een notaris komt deze avond tekst en uitleg geven over zaken die verstandig zijn om vast te leggen. Speciale aandacht is er voor zaken rondom ziekte en overlijden. De avond vindt plaats in Gebouw Irene, Dorpsstraat 10 te Twello.

“Wanneer je gezond bent, denk je niet altijd na over wat er kan gebeuren als u afhankelijk wordt, bijvoorbeeld door een ziekte als dementie of Parkinson. Het is goed om juist nu alvast zaken te regelen” legt Annet Reimert uit. Als consulent mantelzorg bij Mens en Welzijn Voorst ziet ze in de praktijk vaak dat mensen hier pas actie in ondernemen als men met dergelijke ziektebeelden te maken krijgt. “Na een diagnose, zoals dementie, ziet je wereld er heel anders uit. Het geeft dan een bepaald rust als dergelijke zaken goed geregeld zijn en je daar geen omkijken meer naar hebt.”

Volgens Annet is deze informatieve avond zeer geschikt voor een breed publiek. Ze vertelt dat ze, vanuit de Wegwijs Dementie-werkgroep, twee jaar geleden een soortgelijke avond hebben georganiseerd. “Het zet je aan het denken over vragen als; Hoe wil ik leven als ik ziek word? Wie regelt dan mijn financiën? Hoe zorg ik dat alles goed geregeld is voor mijn partner?” Volgens haar werd de avond toen als ‘erg waardevol’ ervaren.  

Dhr. A van Dijk van Slaghekke Notariaat komt dinsdagavond 29 november 2022 uitleg geven over wat goed is om te regelen voordat uzelf of een naaste ziek wordt. Gebouw Irene (Dorpsstraat 10, 7391 DD, Twello) is vanaf 19.15 uur geopend en 19.30 uur start de heer Van Dijk met zijn verhaal. De avond is openbaar en gratis toegankelijk, al wordt aanmelden wel gewenst. Dit kan middels een e-mail naar: a.reimert@mensenwelzijn.nl .