Nog 3 weken tot dé maatschappelijke Beursvloer

Begin volgende maand staat de zesde editie van Beursvloer Voorst gepland. Voor het eerst sinds 2018 maken vele ondernemers, verenigingen, scholen en stichtingen uit de gemeente Voorst zich weer op voor dit maatschappelijke evenement. Aanmelden kan nog steeds. Deelname is geheel kosteloos.

De organisatie is dit jaar in handen van Mens en Welzijn Voorst. Guus Kroes is als projectleider betrokken. Samen met een groep vrijwilligers geeft hij vorm aan deze editie. Hij vertelt vol enthousiasme over dit “mooie, unieke evenement”.

Wat is de Beursvloer precies?

“Beursvloer Voorst is dé plaats waar organisaties uit de gemeente Voorst tot mooie samenwerkingen, oftewel matches, kunnen komen met gesloten beurs. Handel in natura wordt het ook wel genoemd. Ondernemers doen enerzijds aanbiedingen in de vorm van kennis, personele inzet of goederen. Aan de andere kant maken maatschappelijke organisaties, zoals verenigingen, hier gebruik van en leveren ze een passende tegenprestatie. Zo zijn er in het verleden al vele mooie win-winsituaties ontstaan. De Beursvloer is daarnaast een uitstekende gelegenheid om te netwerken.”

Noem eens wat voorbeelden van matches?

“Bijvoorbeeld een match tussen een notariskantoor en een scoutingclub. De statuten van de scouting zijn nagezien door de notaris. Als tegenprestatie heeft de scouting enkele keren tuinafval opgeruimd rondom het bedrijfspand. Of een financiële dienstverlener & sportvereniging. De financiële dienstverlener bood advies op het gebied van de fiscaliteit van het sportcomplex. Als tegenprestatie bood de sportvereniging een beachclinic aan met een hapje en een drankje. Zo zijn er nog meer mooie voorbeelden te noemen. Er staan er een aantal op onze website vermeld.”

Hoe ziet de avond eruit?

“De zesde editie vindt plaats op woensdag 2 november in de Kruidentuin te Twello. Vanaf 17.30 uur zijn deelnemers welkom en staat er voor hen soep klaar met rijkelijk belegde broodjes. Rond 18.00 uur volgt de opening en vervolgens is er ruim een uur de tijd om te handelen. Als de handel om 19.30 uur ten einde komt is er nog de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een hapje en een drankje.”

Op de website www.beursvloer-voorst.nl is nadere informatie te vinden, net als inspirerende voorbeelden van matches uit het verleden. Tevens is aanmelden mogelijk via de website. Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met Guus Kroes via g.kroes@mensenwelzijn.nl of 06-40103611.