Nieuwe start van cursus ‘Zeker Bewegen’

Rolf Tijssen (vitaliteits- en weerbaarheidscoach) en Guus Kroes (buurtsportcoach Mens en Welzijn Voorst) hebben weer plannen gemaakt voor een nieuwe cursus ‘Zeker Bewegen’. Volgende week donderdag wordt er gestart met een ‘terugkomdag’ en in de week daarop start een nieuwe cursus. “Uit de evaluaties bleek er behoefte aan een ‘herhalingsactiviteit’ te zijn. Daarbij bieden we overige geïnteresseerden ook de kans om gratis kennis te maken met de cursus”, legt Guus Kroes uit.

Op donderdag 6 oktober wordt er een gymzaal in Twello afgehuurd van 13.00 tot 16.00 uur. Alle deelnemers uit het verleden worden uitgenodigd om deel te nemen en men kan binnenlopen wanneer het uitkomt. “Het is een laagdrempelige inloopactiviteit waarbij iedereen oefent op zijn of haar eigen niveau. Zo zullen er mensen zijn die veilig willen leren vallen, die kunnen dat gaan oefenen, anderen pakken eerste het lopen, draaien en keren op. Het is goed om alles weer even op te frissen en te herhalen. ‘Terugkomen om verder te gaan’, zo zou ik het willen omschreven”, aldus Rolf Tijssen. Hij geeft de cursus al vele jaren in de gemeente Voorst en is voor velen een bekend gezicht.

Mensen die de cursus nog niet kennen zijn eveneens van harte welkom. Guus Kroes benadrukt dat het een mooie kans is om kennis te maken met de cursus en de organisatie. Deelname is gratis en vindt plaats in de gymzaal aan Wassenaar Obdamstraat. Op de website van Mens en Welzijn Voorst en KijkindeKernen.nl staat ook nog een informatief filmpje over ‘Zeker Bewegen’. Hierin wordt duidelijk wat er zoal gedaan wordt in de cursus.

Nieuwe cursus start op 13 oktober

Een week na de terugkomdag start er een hele nieuwe cursus ‘Zeker Bewegen’ in Twello. Deze duurt deze keer 8 weken en start op donderdag 13 oktober. Iedere donderdagmiddag is er een les van ongeveer één uur. Er wordt uitgegaan van twee groepen, de eerste start om 13.00 uur en de tweede om 14.15 uur. Voor vragen en aanmelden kan men contact opnemen met Guus Kroes via telefoonnummer: 06-40 10 36 11 of per mail: g.kroes@mensenwelzijn.nl.