Nieuw in gemeente Voorst: Inloop Mentale Gezondheid

Een samenwerking tussen Vriendendiensten, Mens en Welzijn en gemeente Voorst

Vanaf 7 maart zijn inwoners van gemeente Voorst welkom bij de Inloop Mentale Gezondheid. Elke donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur kunnen mensen binnenlopen bij ‘De Ontmoeting Klein Twello’ aan het Jachtlustplein in Twello. Ervaringsdeskundige medewerkers van Vriendendiensten organiseren hier samen met bezoekers allerlei activiteiten of themagesprekken rondom mentale klachten en mentale gezondheid in het algemeen. Iedereen is welkom, het kost niks en mensen kunnen gewoon binnenlopen.

Mentale klachten? Heel normaal! En… erover praten helpt

Bijna de helft van alle mensen krijgt te maken met mentale klachten. Bij henzelf of hun naasten. Klachten zoals somberheid, slecht slapen, (sociale) angst of te veel stress door zorgen of eenzaamheid. Maar helaas is het vaak lastig om dit bespreekbaar te maken. En dit is jammer. Want juist samen erover praten en naar elkaar luisteren helpt. Daarom gaat deze wekelijkse Inloop Mentale Gezondheid van start. Een samenwerking tussen Vriendendiensten, Mens en Welzijn en gemeente Voorst.

Alles kan en niks hoeft

Alle inwoners uit de gemeente Voorst zijn welkom. Om anderen te ontmoeten, samen ervaringen te delen, elkaar tot steun te zijn en van elkaar te leren. Mensen kunnen meedoen met een activiteit of thema-gesprek en kunnen ook zelf van alles organiseren. Alles kan en niks hoeft. Mensen kunnen komen en gaan wanneer ze zelf willen en het kost niks.

Wees welkom

De Inloop Mentale Gezondheid is elke donderdagmiddag open van 13.30 tot 16.00 uur. Het is bij ‘De Ontmoeting Klein Twello’ in het Kulturhus aan het Jachtlustplein 11 in Twello. Mensen kunnen contact opnemen via zelfregie@vriendendienstendeventer.nl, 0570 – 61 37 47 of appen naar 06 – 47 80 03 92.