Mantelzorgers komen samen in een wandelgroep

“Hoe zorg je ervoor dat de zorg voor een ander niet te zwaar wordt?” Een lastige vraag, weten ze bij Mens en Welzijn Voorst. De intensieve zorg sluipt er vaak in. Je hebt het zelf niet in de hand. Om mantelzorgers te ondersteunen start de lokale welzijnsorganisatie met een maandelijkse wandelgroep voor mantelzorgers. De eerst wandeling is dinsdagochtend 18 juli.

Meer dan 5 miljoen mensen in Nederland zijn mantelzorger. Hiervan is 9% overbelast, legt Annet Reimert, consulent Mantelzorg, uit. “Een mantelzorger zorgt uit liefde voor de naaste. In de loop van de tijd wordt de zorg intensiever. Tijdens een bijeenkomst hebben we samen met mantelzorgers nagedacht over overbelasting binnen deze doelgroep. Er bleek behoefte te zijn aan contact met andere mantelzorgers. Het begrip voor elkaar, tips uitwisselen en elkaar bemoedigen is helpend. Ook is er behoefte aan ontspanning. Ontspanning geeft energie om door te gaan. Dit hebben we gecombineerd in een wandelgroep voor mantelzorgers. Zo houden we de mantelzorgers op de been”, aldus Annet.

De wandelgroep voor mantelzorgers is voor oud en jong en gaat op 18 juli 2023 van start. Elke derde dinsdag van de maand wordt er ongeveer 5 kilometer gewandeld. Er wordt gestart om 9.30 uur vanaf de locatie van Mens en Welzijn Voorst; Jachtlustplein 11 in Twello. De wandeling duurt ongeveer 2 uur en bij terugkomst wordt er afgesloten met een kop koffie of thee. Er zijn geen kosten aan verbonden. “Zet de wandelschoenen maar vast klaar en meldt u aan!”

Om u aan te melden of als u vragen heeft kunt u contact opnemen met Annet Reimert via 06-49019968 of mailen naar a.reimert@mensenwelzijn.nl