MaNatuurlijk maakt kennis met VrijwilligersCentrale Voorst

“In onze zoektocht kwamen we in contact met Mens en Welzijn Voorst”

Aan de Quabbenburgerweg, verscholen aan de rand van Terwolde, vind je op een prachtige plek zorgboerderij MaNatuurlijk. In 2017 trok Marjolein Schoneveld de stoute schoenen aan en startte ze haar eigen zorgboerderij. De zorgboerderij werd gevonden door cliënten en sinds 2 jaar heeft ze collega Rianne in dienst genomen. Daarnaast hebben ze een aantal vrijwilligers die de zorgboerderij ondersteunen. 

Marjolein vertelt enthousiast: “We hebben hier echt een schitterende plek en cliënten komen hier graag. Onze groep bestaat voornamelijk uit jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar. Ze mogen hier echt doen waar ze zin in hebben. Natuurlijk hebben we wel een vast programma, we starten altijd met een rondje dieren verzorgen en daarna gezamenlijk koffiedrinken. Maar daarna is er vaak ruimte voor eigen initiatief. Dat kan ook, omdat we zo kleinschalig zijn.

Maar om diezelfde reden, onze kleinschaligheid, zijn we op zoek naar een of meerdere vrijwilligers. Dit om ons te ondersteunen, zodat wij meer tijd hebben voor de cliënten of andere randzaken.   

Vrijwilligers zijn lastig te vinden
Vrijwilligers zijn altijd lastig te vinden en in onze zoektocht kwamen we in contact met Mens en Welzijn Voorst en ontdekten de Vrijwilligerscentrale Voorst. Kim Arntzen kwam bij ons langs om uitleg te geven over de mogelijkheden. Sinds kort hebben we onze vrijwilligersvacature op de online vacaturebank staan en hopelijk gaat dit ons helpen om iemand te vinden! We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om ons te helpen met vervoer, want we halen en brengen onze cliënten zelf. Dat zijn geen lange ritjes, want ze wonen in Twello, Deventer of Apeldoorn.   

Het zou al heel fijn zijn als iemand ook maar één dagje of zelfs één ochtend of middag per week zou willen helpen. Want alle kleine beetjes helpen! En we vinden het dan ook leuk als de vrijwilliger ’s middags iets eerder komt om bijvoorbeeld nog even mee koffie te drinken met de groep. Bovendien is hier altijd wat te doen, dus als je het leuk vindt om te helpen met de dagelijkse activiteiten zoals de moestuin, bakken/ koken, dierverzorging of het poetsen van de paarden mag dat natuurlijk ook!”

Spreekt jou het aan om zorgboerderij MaNatuurlijk te ondersteunen als vrijwilliger? Of ben je geïnteresseerd in een andere vacature? Kijk dan eens op  www.vrijwilligersvacaturebankvcv.nl en ontdek of er een functie tussen staat waar jij blij van wordt!