Kunstkring & Bibliotheek zoeken jongeren voor ‘spoken word-project’

Heeeeeeejjjjj Jij! Creatieveling!

Ben jij tussen de 14 en 19 jaar en benieuwd wat jij kan doen met woorden?

Houd je van organiseren of schud jij jouw woordkunst zo uit je mouw?

Dan is dit Spoken Word project echt iets voor jou!

‘Spoken word’ wat is dat eigenlijk?

De naam zegt het eigenlijk al. Een ‘spoken word’ is een gesproken tekst waarbij de nadruk ligt op hoe je het vertelt en/of voorleest. Zie het als ‘woordkunst’. Een voorbeeld: tijdens de dodenherdenking op 4 mei las Amara van der Elst op indrukwekkende manier haar gedicht voor aan het publiek op De Dam in Amsterdam. Op YouTube kun je mooie sessies terugvinden van de NPO3-serie Spoken Word. Kijk eens naar de mooie sessie van Derek Otte of de indrukwekkende sessie van Sjaan Flikweert.

Het is de bedoeling dat 5 tot 8 jongeren in de leeftijd van 14 tot 19 jaar samen een team vormen, dat ervoor zorgt dat zo’n evenement er komt. Er is een budget beschikbaar en ook krijgen ze er de nodige hulp bij. Jongeren uit de hele regio Deventer – Zutphen – Apeldoorn zijn welkom.

Niet in het diepe

De jongeren worden niet in het diepe gegooid. Er is hulp ingeschakeld van het project Jongerenambassadeurs. Dat is een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT). Al meer dan 400 jongeren zijn op allerlei plaatsen in Nederland  als ‘jongerenambassadeurs’ actief of actief geweest. Bij verschillende maatschappelijke organisaties, maar ook bij bedrijven en overheidsinstanties. De organisaties zijn zeer tevreden over hun inzichten en adviezen. Een jongerencoach helpt hen desgevraagd met raad en daad. Ook krijgen ze een starttraining zodat ze optimaal voorbereid het traject ingaan.

Wat gaat het team doen?

Om zo’n ‘spoken word’ activiteit te organiseren gaat het team creatieve ideeën ontwikkelen en een draaiboek opstellen. Maar ook afspraken maken over locatie, datum en tijd. En over vormgeving en promotie. Ook kunnen ze voor de deelnemers voorbereidende workshops organiseren. Met elkaar verdelen ze de taken. Wie wil meehelpen aan deze uitdagende klus, kan zich hier aanmelden ‘jongerenambassadeur’ of een bericht sturen naar 06-18530825.