Kom ook bewegen bij Trefpunt Duistervoorde

De deelnemers die ze traint mogen dan gemiddeld wel vier keer zo oud zijn, toch klikt het goed tussen de 20-jarige Carmen en de dames die komen bewegen bij Trefpunt Duistervoorde. Met een leeftijd tussen de 72 en 90 jaar en met de nodige gezondheidsproblemen is het niet een groep die nog al te makkelijk de benen in de nek legt. Maar het soepel houden en versterken van de spieren kan ook met oefeningen op de stoel.

“Even alle agressie er uit van het afgelopen weekend’’ aldus de nieuwe beweegdocent. Het levert een zaal vol lachende dames op die enthousiast aan het slaan zijn met schuimrubberen buizen. Iedereen doet mee op z’n eigen niveau. Waar de één echt komt voor het bewegen is voor de ander de gezelligheid tijdens en na de les zeker zo belangrijk.

Geen grote spierballen

‘’Je moet niet denken dat je van die bonken spierballen krijgt’’, aldus mevrouw Pol-Buwalda. Samen met mevrouw Van Straaten praat ze nog even na. Ze zijn enthousiast over de nieuwe docent: “Ze doet het leuk, ze zegt ook precies voor welke spieren je het doet’’. Mevrouw Pol komt inmiddels bijna een jaar naar het beweeguurtje bij Trefpunt Duistervoorde. “Sinds ik hier ben merk ik dat mijn armen en benen sterken zijn geworden’’.

‘’Het sociale deel vind ik het leukst. Gewoon even horen hoe iemands dag was. De interactie met de groep. Even tussendoor een grapje, zo blijft het leuk.’’ Carmen Taroenodikromo is drie keer op de maandagmiddag geweest om de dames drie kwartier lang in beweging te brengen. Het klikt met de groep. Dat blijkt wel uit hoe hartelijk ze wordt uitgezwaaid, terwijl de deelnemers nog even gezellig napraten.

Met de handen bij de grond

De lessen van Movido (een organisatie voor bewegen), waar Carmen voor werkt, worden mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Trefpunt Duistervoorde en Mens en Welzijn Voorst. De ene keer staan de lessen in het teken van spierversterkende oefeningen, de andere keer van lenigheid of ademhaling. Alle delen van het lichaam worden getraind.

Carmen heeft haar kennis opgedaan op haar MBO opleiding sport, bewegen en gezondheid. En ook de vervolgopleiding waar ze in het najaar mee begint (revalidatie fysiotherapie) sluit goed aan bij deze groep. Als Carmen hoort van één van de deelnemers dat ze al met de handen bij de grond kan, dan maakt haar hart een sprongetje. Daar wordt zij blij van!

In de andere zaal rollen de biljartballen

Ondertussen wordt er in een andere zaal van Trefpunt Duistervoorde ook gesport…. Een clubje mannen is aan het biljarten. Een balletje stoten, afgewisseld met een goed gesprek over belangrijke en vooral ook minder belangrijke zaken in het leven. De vrijwilligers Rieky en Toos schenken nog wat drinken in en lopen rond met iets lekkers om alle verbrande calorieën weer aan te vullen.

Er is nog plek bij het bewegen op maandagmiddag en op donderdagmiddag zijn er nog genoeg mogelijkheden om te biljarten. Kom om beide dagen om 14.00 uur naar Trefpunt Duistervoorde aan het Maartenserf 85 in Twello. Voor meer activiteiten kijk op: www.trefpuntduistervoorde.nl of bel buurtmaker Marleen Klunder van Mens en Welzijn Voorst (06-53383013).

Carmen in actie!