Kom binnenlopen bij Trefpunt Duistervoorde!

Na haar pensioen is Gerdie nog steeds actief

Gezellig samenzijn, dat is waar Trefpunt Duistervoorde voor staat. Iedereen is welkom, zowel nieuwe vrijwilligers als mensen die het fijn vinden om aanspraak te vinden en bezig te zijn. Er worden diverse activiteiten georganiseerd, van een open inloop koffie-uurtje tot biljarten, samen eten of bloemschikken. Na haar pensionering in 2016 is Gerdie Wassink gevraagd om bestuurslid van Trefpunt te worden. En dat doet ze nog steeds met veel plezier!

Wat is jouw functie bij het Trefpunt?  
“Als bestuurslid ben ik vooral bezig met het secretariaat en facilitaire zaken en alles wat daarbij komt kijken. Zo hebben we nog niet zo lang geleden de vaste wand tussen de kleine en grote zaal vervangen door een vouwwand en een nieuwe vloer laten leggen. Dit was natuurlijk een flinke kostenpost en wij krijgen als stichting geen subsidie. Vanuit mijn werkzame leven had ik ervaring met het aanvragen van subsidies, dus deze kennis kon ik hierbij mooi gebruiken. Uiteindelijk hebben we bij de provincie een subsidie binnengehaald en hebben de gemeente Voorst, de postcodeloterij en diverse anderen nog een steentje bijgedragen. Van het bedrag kon uiteindelijk ook nog een akoestisch plafond worden gekocht, die met vrijwilligers weer is opgehangen, en kon ook nog een tweede jeu de boulesbaan worden aangelegd. Ook zijn er vrijwilligers geweest die de beide zalen hebben geschilderd.   

Verder vergaderen we regelmatig met het bestuur en help ik bij de activiteit ‘samen eten’. Kortom, een leuke en afwisselende bestuursfunctie waar ik veel energie van krijg!”      

Hoe ben je ooit vrijwilliger geworden?
“Ik ben in 1979 in Twello komen wonen en al vrij snel in het gymnastiekbestuur bij SV Voorwaarts terechtgekomen. Onze kinderen zaten hier op sport en ik werd gevraagd als bestuurslid. Vorig jaar was ik al 40 jaar lid van deze mooie vereniging, waarvan ik ruim 25 jaar actief ben geweest als vrijwilliger! Na die 25 jaar heb ik even een tijdje niets gedaan, totdat ik met pensioen ging. Eerst ben ik vrijwilliger geworden bij de Formulierenbrigade van Mens en Welzijn Voorst en kort daarna dus bestuurslid bij Trefpunt Duistervoorde. Omdat dit laatste wel wat tijd vraagt, ben ik begin dit jaar gestopt bij de Formulierenbrigade. Ik ben altijd werkzaam geweest in de welzijnswereld, in verschillende functies, en die ervaring kon en kan ik nu inzetten als vrijwilliger. Ik vind het heel mooi om op deze manier bezig te blijven én mijn ervaring te gebruiken voor anderen.” 

Waarom raad je andere mensen aan om ook vrijwilligerswerk te doen? 
“Ik merk dat ik het leuk vind om mensen van vroeger weer tegen te komen, bijvoorbeeld mensen die je vroeger op het schoolplein sprak. En zeker als je wat ouder wordt is het belangrijk om iets te blijven doen. Je blijft zo bij de tijd. Zo is Mieke een coördinator van onze handwerkgroep en ze is al 80. Ik bedoel daarmee te zeggen: je kunt altijd wat blijven doen!”

Wat wil je nog graag kwijt? 
“Ik merk dat mensen niet zo snel bij het Trefpunt binnen komen lopen. Blijkbaar is er een hoge drempel voor mensen, misschien omdat ze denken dat het bij het Martinushof hoort of omdat ze het lastig vinden om alleen te komen. Maar bij deze wil ik graag iedereen die interesse heeft welkom heten bij Trefpunt Duistervoorde. Heb je zin in een praatje of een leuke activiteit? Kom langs!”

Kijk op de website van Trefpunt Duistervoorde voor de actuele agenda met activiteiten. Dagelijks ben je in ieder geval welkom voor een kopje koffie tussen 10 en 11 uur (ook op zon- en feestdagen).

Heb jij interesse om Trefpunt Duistervoorde te ondersteunen als vrijwilliger? Er staan op dit moment een aantal leuke vacatures open, zoals die van bestuurslid Communicatie en PR. Kijk op de Vacaturebank van de Vrijwilligerscentrale Voorst en ontdek of dit iets voor jou is!