Kinderen Martinusschool bezorgen ouderen een mooie ochtend

Geheel coronaproof brachten de twee groepen 6 van de Martinusschool in Twello donderdag een bezoek aan ontmoetingsplek ‘Trefpunt Duistervoorde’. Gescheiden door de ramen, maar toch verbonden door het glas.
‘Eindelijk, je kan de kerstboom opzetten’
De kinderen maakten op school de mooiste kerstkaarten met lieve wensen. ‘Het is bijna kerst. Daarom schrijf ik u een kerstkaart en ik wens u een fijne kerst’. Roan tekende een kerstman met een kerstboom op zijn shirt met een zonnebril op. Hij schreef een heel verhaal: ‘je bent warscheinlek blij want het is kerstmis, eindelijk na zoveel dagen, je kan de kerstboom opzetten, hoeraaaaaaaaa’.
Om al een beetje in de kerstsfeer te komen verzorgden Trefpunt-vrijwilligers Wil Rothengatter en Theo Dollenkamp de muziek aan het Sint Maartenserf. Onder begeleiding van de gitaar zongen ze met de kinderen bekende kerstliedjes.
Iris krijgt een kaartje terug
De kerstkaarten werden verzameld in een mand en zo naar binnen gebracht. Meneer Notten, vaste bezoeker van het Trefpunt, zocht in de mand speciaal naar een kaartje met het adres van de maker erop. Hij vond er één van Iris, met een tekening van een hert in een kerstboom. Zij kan deze kerst een kaartje terugverwachten van Notten, die haar gebaar enorm waardeert.
Mevrouw Berenschot geniet alleen al van het zien van alle kinderen voor de ramen. “Geweldig dat de school dit doet”. Ze heeft een kaartje van Ami gekregen. ‘Ik wens jou een heel frolijk x-mas anda happy new year’, schreef ze op haar kaartje.
Voor elke bezoeker was er een kerstkaart, de rest van de kaarten werd bezorgd bij de Martinushof. Daar hangen de kaarten van onder andere Rins en Brit: ‘De kerst komt er aan dus dat betekent dat er sneeuw komt’ en ‘Heeft u zin in kerst? Ik wel. Alvast fijne feestdagen.’
De ramen vol ‘kerstkunst’
Niet alleen op de kaartjes schreven de kinderen de mooiste teksten. Ook de ramen werden volgeschreven met mooie kerstwensen. De jongens en meisjes van de Martinusschool leefden zich uit op tekeningen van kerstbomen, kerstballen, kerststerren en kerstmannen.
En ook een spelletje boter, kaas en eieren werd op het raam gespeeld. Met een stift voor de kinderen buiten en een stift binnen voor de bezoekers van het Trefpunt. Een simpel spelletje, met als resultaat stralende gezichten aan beide kanten van het glas. En daarmee was het bezoek van de Martinusschool aan het Trefpunt Duistervoorde (een samenwerkingsverband tussen de Trefpunt Duistervoorde en Mens en Welzijn Voorst) meer dan geslaagd.