Informeren en uitproberen: de Vraagbaak in het teken van vervoer

Van PlusOV-bus tot scootmobiel en van driewieler tot een vervoersdienst door vrijwilligers. Weet u wat er allemaal mogelijk is op het gebied van vervoer? Bij de Vraagbaak bij Trefpunt Duistervoorde kunt u op 17 mei uitproberen en informeren.

Zelf een rondje rijden met een scootmobiel of driewieler? Dat valt nog niet mee. U mag het op deze woensdagochtend onder begeleiding uitproberen. Ook de duofiets van Mens en Welzijn Voorst staat klaar om een rondje op te rijden.

Vele mogelijkheden om gebracht en gehaald te worden

Liever niet zelf op de trappers of achter het stuur? Ook dan is er ruim aanbod voor de inwoners van de gemeente Voorst. Naast het normale openbaar vervoer is er PlusOV voor mensen die geen gebruik kunnen maken van trein of de gewone bus. De WMO-consulent van de gemeente Voorst kan u vertellen of u in aanmerking komt.

Vrijwilligers van Mens en Welzijn Voorst verzorgen vervoer voor als u bijvoorbeeld naar huisarts of ziekenhuis moet en u geen andere mogelijkheid heeft om daar te komen. En de Ontmoetingslijn haalt mensen thuis op om naar één van de ontmoetingsplekken in Twello te komen.

Vragen over huur, computers of administratie?

Naast de experts op het gebied van vervoer is het vaste team van de Vraagbaak ook aanwezig. Want elke 3e woensdag van de maand kunt u terecht met alle vragen. IJsseldal Wonen beantwoord alle vragen over huurgerelateerde zaken, de computervrijwilligers helpen met telefoon, tablet en computer en kunnen ook een demonstratie geven van de Compaan (de tablet voor senioren). Tot slot kan een vrijwilliger van de Formulierenbrigade van Mens en Welzijn Voorst u helpen met administratie en financiën.

Komt u ook?

U kunt op woensdag 17 mei van 10.00 tot 11.30 terecht bij de Vraagbaak in Trefpunt Duistervoorde aan het Maartenserf 85 in Twello. Wilt u opgehaald worden door de Ontmoetingslijn van Mens en Welzijn? Dat kan. Bel dan 06-18117575.