Het bruist weer bij het Trefpunt Duistervoorde

De activiteiten bij Trefpunt Duistervoorde worden weer voorzichtig opgestart. Sinds eind november lagen de creatieve, muzikale- en sportieve activiteiten even stil vanwege het stijgende aantal coronabesmettingen in het land. Voor een kop koffie en een praatje bleven de deuren wel open.

Inmiddels heeft het bestuur besloten dat de activiteiten weer opgestart kunnen worden, mits de vrijwilligers zich daar goed bij voelen. Alleen met een aantal grotere activiteiten of activiteiten met wat meer risico op besmetting wordt nog even gewacht, zoals het zingen, de bingo en samen eten.

Bezoekers en vrijwilligers reageren enthousiast. Velen hebben de activiteit of elkaar gemist. In de afgelopen tijd hield een aantal groepen nauw contact met elkaar, via telefoon of WhatsApp. De vrijwilligers van ‘Bezige handen’ brachten materialen voor het handwerken rond. Dat de groepen nu ook weer mogen samenkomen zorgde deze week al voor veel blije gezichten.

Inmiddels kan iedereen dus weer bij het Trefpunt terecht voor de seniorengym, biljarten, koersbal, handwerken, spelletjes, jeu de boules en bloemschikken. Zeven dagen in de week staat (nog steeds) de koffie klaar en is er tijd voor een praatje. Op www.trefpuntduistervoorde.nl staat het actuele programma.

Bij alle activiteiten gelden de bekende coronamaatregelen. Zo wordt er een mondkapje gedragen tot men zit, wordt er anderhalve meter afstand gehouden, handen gedesinfecteerd, extra geventileerd en worden mensen met coronaklachten en/of een positieve test gevraagd om thuis te blijven.

Wilt u meer weten of meedoen met de activiteiten op Trefpunt Duistervoorde, neem dan contact op met buurtmaker Marleen Klunder (06-53383013 of m.klunder@mensenwelzijn.nl).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *