Help met de metamorfose en zorg zo voor nog meer gezelligheid in Trefpunt Duistervoorde

Trefpunt Duistervoorde is de ontmoetingsplek voor iedereen die daar behoefte aan heeft. Om voor nog meer gasten een fijne plek te creëren, krijgen twee van de ruimtes een metamorfose. Van opslag en dagbesteding naar gezellige huiskamers. Trefpunt Duistervoorde doet daarom mee met NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland.

Op 12 maart moet het gaan gebeuren. In één dag tijd zullen de ruimtes een heel andere ‘look’ krijgen. Daarom zoekt Trefpunt Duistervoorde handige mensen en aanpakkers. “We zoeken vrijwilligers die kunnen helpen met sauzen en schilderen en met sjouwen en schoonmaken”, aldus bestuurslid Gerdie Wassink.

De metamorfose van de ruimtes gebeurt op een manier die kenmerkend is voor Trefpunt Duistervoorde: door vrijwilligers. Daar is de ontmoetingsplek op gebouwd. De handwerkers die wekelijks naar Trefpunt Duistervoorde komen leveren een bijdrage met het haken van lampenkappen en bloemslingers en het naaien van kussenhoezen.

Klaverjasser of handwerker: iedereen draagt bij

Een gepensioneerd timmerman (80+), ook actief klaverjasser bij Trefpunt Duistervoorde, neemt het timmerwerk voor zijn rekening. De plannen zijn gemaakt in samenspraak tussen Trefpuntbestuur en Mens en Welzijn. De ruimtes die worden aangepakt deden dienst als plek voor de dagbesteding van Mens en Welzijn.

Sinds vorig jaar is Mens en Welzijn Voorst gestopt met dagbesteding voor een specifieke groep mensen en hebben de stichting Trefpunt Duistervoorde en Mens en Welzijn de handen in elkaar geslagen om een ontmoetingsplek te bieden voor iedereen die daar behoefte aan heeft.

Van kapel via opslagruimte naar fijne huiskamer

Met deze metamorfose wordt Trefpunt Duistervoorde nog meer de gezellige huiskamer waar nog meer mensen graag naar toe komen. Secretaris Gerdie Wassink: “Hoe leuk zou het zijn als meer mensen zich hier de hele dag welkom voelen voor een kopje koffie en een praatje of een leuke activiteit. Met wat andere kleuren, een andere  indeling en nieuwe hoezen om de stoelen kunnen we al een heel verschil maken.’’

De oude kapel van de Martinushof wordt nu door het Trefpunt Duistervoorde gebruikt voor opslag van de koersbalmat, de spullen van de bloemschikgroep en de prijzen van de bingo. Na de metamorfose moet ook deze bijzondere ruimte, in de hele breedte voorzien van glas in lood ramen, een fijne en rustige  plek zijn om even te gaan zitten. Bij Trefpunt Duistervoorde staat 7 dagen in de week de koffie klaar. Van maandag t/m vrijdag worden er activiteiten georganiseerd zoals samen zingen, een spelletjesmiddag of jeu de boules. Op maandag, dinsdag en donderdag is iedereen de hele dag welkom om mensen te ontmoeten, voor een potje biljart of om iets creatiefs te ondernemen. Kijk voor tijden en meer informatie op www.trefpuntduistervoorde.nl of bel Marleen Klunder, buurtmaker op 06-53383013. Aanmelden voor hulp bij de metamorfose kan ook via dit telefoonnummer of via trefpuntduistervoorde@gmail.com.