Gratis fietsvoorlichting in Twello

Op woensdag 29 september vindt het ‘Voorster FietsFeest’ plaats. Dit is een interactieve dag voor senioren en kinderen op het Marktplein in Twello. Fietsdocenten van de Fietsersbond en een fietsenmaker staan hier onder andere klaar om al uw vragen te beantwoorden. De Fietsdag is onderdeel van het Voorster Fietsfeest.
 
De fietsdag is voor senioren fietsers die graag tips willen om met nog meer plezier op pad te gaan. Vraagt u zich bijvoorbeeld af of uw fiets juist is afgesteld, welke fiets u het beste kan aanschaffen, waar u op kan letten bij het uitstippelen van een dagtocht? De fietsdocenten helpen u graag op weg. De fietsdag is bedoeld voor zowel senioren die op een e-bike fietsen als op een gewone fiets.
 
Hoe ziet de fietsdag eruit?
De fietsdocenten van de Fietsersbond staan voor u klaar op het Marktplein in Twello. Ze staan er van 13.30 uur tot 16.30. Deel uw ervaringen en vragen met de fietsdocenten, dan helpen ze u verder op weg. Er is een fietsparcours en de fietsdocent kan u helpen om uw fiets beter af te stellen. Er is ook informatie te vinden over Doortrappen. Op dit platform vindt u allerlei tips over comfortabeler en prettiger fietsen. Kijk alvast op www.doortrappen.nl.
 
Fiets even langs!
Er zijn drie tijdssloten waarvoor u zich kunt aanmelden. Aanmelden kan via de website van Voorst Actief: www.voorstactief.nl. Meld u aan en ga in gesprek met de fietsdocenten. Zo hopen we dat u met nog meer plezier doortrapt.
 
De Fietsersbond organiseert deze dag in samenwerking met gemeente Voorst, stichting Mens en Welzijn Voorst en het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid (ROV) Oost-Nederland. Tijdens de fietsdag worden de geldende regels van het RIVM in acht genomen. Naast bovengenoemde activiteiten is er ook van alles te doen voor de jeugd, zoals een mobiele pumptrack. Voor vragen en meer informatie kan u contact opnemen met Niek van Gurp: niek@deschaeck.nl.