Goede voeding voor ouderen: Vraag het bij de Vraagbaak!

De Vraagbaak van Mens en Welzijn Voorst is er voor alle vragen. Deze maand staat voeding centraal. Voor iedereen is een gezond voedingspatroon en voldoende beweging belangrijk. Voor senioren geldt dat net zo goed, om zo lang mogelijk gezond, fit en actief te blijven. De juiste voeding, zorgt voor de juiste brandstof en naarmate je ouder wordt kunnen de voedingsrichtlijnen veranderen. Zo is er een verhoogde behoefte aan vitaminen, mineralen en voedingsstoffen. Tijdens de Vraagbaak op woensdag 20 maart, van 10.00 tot 11.30 uur, is diëtiste Monique Bolder (van Verian) aanwezig om al uw vragen te beantwoorden.

Daarnaast is Guus Kroes, sociaal werker van Mens en Welzijn Voorst, aanwezig voor gratis en vrijblijvend beweegadvies. Er is volgens hem namelijk heel veel aanbod, van wandelgroepjes tot yoga en van Crossfit tot kickboksen. Hij kent het aanbod op zijn duimpje en kan iedereen zodoende goed adviseren. Eventueel kan hij ondersteunen bij het leggen van eerste contact en zo nodig kan hij een eerste keer meegaan.   

Zoals u van de Vraagbaak gewend bent zijn IJsseldal Wonen en vrijwilligers van de Formulierenbrigade en Computerinloop ook aanwezig. De Vraagbaak is elke 3e woensdag van de maand te bezoeken in Trefpunt Duistervoorde. Vragen over computers/tablet/mobiele telefoon, over financiën en administratie, over huur-gerelateerde zaken of welzijnsdiensten: geen vraag is te gek. Voor gratis en betrouwbare hulp kunt u terecht van 10.00-11.30 uur aan de St. Maartenserf 85 in Twello. Heeft u vervoer nodig? Bel dan de ontmoetingslijn van Mens en Welzijn Voorst op: 06-18117575.