Gezocht: Mantelzorgers en jonge mantelzorgers voor een workshop!

Schilder je graag, of wil je dat wel eens proberen? En lijkt het je leuk in contact te komen met andere (jonge) mantelzorgers? Kunstenares Lieke Jongeneelen organiseert in samenwerking met Mens en Welzijn Voorst schilderworkshops voor mantelzorgers in de gemeente Voorst. Mantelzorgers kunnen zich gratis aanmelden.
 
“Ik heb een projectvoorstel bij de gemeente Voorst ingediend”, vertelt Lieke, “en dit is beloond met een subsidie!”. Lieke doelt op de ‘Stimuleringsregeling culturele en artistieke activiteiten met een sociaal-maatschappelijke impact’. Lieke Jongeneelen heeft jarenlang lesgegeven in het voortgezet onderwijs en in haar eigen schilderatelier. Bovendien zij heeft ervaren wat het betekent mantelzorger te zijn. Zij wil haar kennis en ervaring inzetten in de gemeente Voorst door een schilderactiviteit aan te bieden die mantelzorgers laat ontmoeten, ontdekken, ervaren en verbinden.
 
In deze schilderworkshop laat Lieke je kennismaken met schilderen op doek in gemengde technieken. Je gaat één middag of avond schilderen met acrylverf en leert daar bijvoorbeeld foto’s of andere persoonlijke zaken in te verwerken of structuren in aan te brengen. Ook leer je hoe je jouw eigen verhaal, ervaringen, of datgene wat je bezighoudt kunt verbeelden in een schilderij.
 
Om iedereen voldoende aandacht en begeleiding te kunnen geven is er een maximum van 10 deelnemers per workshop. In totaal zullen er 7 workshops georganiseerd worden, zodat zo’n 70 (jonge) mantelzorgers mee kunnen doen in 2021 en 2022. De eerste drie data zijn nu bekend. De workshops vinden plaats in Klein Twello, aan de Maarten Tromplaan 2 in Twello. “Ontdek de kunstenaar in jezelf en doe mee!”
 
Aanmelden kan via Annet Reimert (a.reimert@mensenwelzijn.nl of bel: 06-49019968). Geef door op welke datum je mee wilt doen. Voor vragen eventuele vragen kan je ook bij Annet terecht. De eerste drie data van de workshops zijn:

  • Zaterdagmiddag 20 november – 14.00-17.00: mantelzorgers
  • Maandagavond 22 november – 18.30-21.30: jonge mantelzorgers vanaf 12 jaar
  • Zaterdagmiddag 27 november – 14.00-17.00: mantelzorgers