Gezellig, veilig en makkelijk in contact met elkaar

Heeft u ouders of andere familieleden die op leeftijd zijn? En vindt u het prettig om hen geregeld te zien, óók nu iedereen door de coronamaatregelen veel in z’n eigen huis is? Met de Compaan wordt contact met elkaar gezellig, veilig en makkelijk. Meneer Pelgröm: “Ik gebruik ‘m elke dag, dankzij mijn kinderen.”
“De Compaan is een tablet speciaal voor senioren en mensen zonder digitale ervaring”, vertelt Rob Vroklage van Mens en Welzijn Voorst. “De tablet heeft grote knoppen en is eenvoudig en veilig in gebruik. We zien heel veel mensen blij worden van de Compaan. Júíst de mensen die aangeven geen behoefte te hebben aan een tablet of die niets met digitale middelen hebben.”
Contacten en activiteiten
Het gaat namelijk niet om de tablet, het gaat om de leuke contacten en activiteiten. Rob: “Even contact hebben met bijvoorbeeld de kinderen of de kleinkinderen is gezellig en makkelijk, waar ter wereld de familieleden ook wonen. Als de senior een Compaan heeft en de familieleden of andere contactpersonen hebben een laptop, tablet of smartphone, dan zorgt dit voor veel gezellige momenten op een dag.”
Ook spelletjes op de Compaan zijn in trek, zoals Rummikub en de wekelijkse Bingo met echte prijzen. “En veel mensen zijn enthousiast over de historische foto’s”, vertelt Rob. “Elke week ontvangt de Compaangebruiker een oude foto van een bekende plek in de gemeente Voorst. Dit leidt tot mooie herinneringen en daarmee tot leuke gespreksstof.”
Ervaringen
Meneer Pelgröm (89) uit Twello gebruikt de Compaan ruim anderhalf jaar. Hij vertelt: “Het is maar goed dat mijn kinderen mij aan het begin van de coronatijd vertelden over de Compaan. Ik wist niet dat het bestond en had niet verwacht dat het zo leuk en makkelijk zou zijn. Ik gebruik de Compaan elke dag, vooral voor beeldbellen. En ik doe spelletjes, alleen of samen met iemand op afstand. Ik krijg ook vaak foto’s van mijn kinderen en kleinkinderen. Daar geniet ik echt van!”
Gratis op proef
De Compaan kan via Mens en Welzijn Voorst twee maanden gratis op proef gebruikt worden. Als het bevalt, kunt u daarna de Compaan met bijbehorend abonnement tegen gereduceerd tarief overnemen. “Contacten zijn in deze tijd broodnodig!”, aldus Rob. “Zeker met het oog op de winter die eraan komt en mogelijk nog strengere maatregelen, is het belangrijk om nú zaken goed te regelen. Daarom kunnen wij, dankzij een subsidie, de Compaan momenteel aanbieden tegen gereduceerd tarieven van € 89 (tweedekans-product) of € 175 (nieuw), in plaats van de winkelprijs van € 299.”
Contact
Wilt u meer weten over de Compaan? Of de Compaan gratis proberen? Neem dan contact op met Rob Vroklage van Mens en Welzijn Voorst: 06-36 500 179 of r.vroklage@mensenwelzijn.nl.