Geweldig resultaat voor Trefpunt Duistervoorde tijdens NLdoet

Terwijl in de ene ruimte een muur olijfgroen wordt gesausd en in de andere de ramen worden gelapt, krijgt weer een andere ruimte het schrootjesplafond een nieuw laklaagje. In Trefpunt Duistervoorde werd zaterdag tijdens NLdoet hard gewerkt door maar liefs 17 vrijwilligers! “Er is in één dag tijd een enorme berg werk verzet”, aldus Ton Simons, de trotse voorzitter van Trefpunt Duistervoorde.

Verdiend kopje koffie voor alle vrijwilligers die meehielpen tijdens NLdoet

Politicus of caissière: tijdens NLdoet is iedereen klusser

Afgelopen week nog verwikkeld in een campagnestrijd en in het weekend samen de handen uit de mouwen voor Trefpunt Duistervoorde. (Kandidaat-)raadsleden voor PvdA-GroenLinks en Gemeente Belangen zijn vandaag even schilder of schoonmaker. Wethouder Harjo Pinkster zet een wandje in de olie, terwijl een net gepensioneerd caissière wielen onder een tv-kastje schroeft.

De zaal waar ooit de keuken van de Martinushof en later de dagopvang van Mens en Welzijn was, is omgetoverd tot een sfeervolle plek voor iedereen. De voormalig kapel, die de laatste tijd gebruikt werd als berging, kan dankzij alle hulp nu gebruikt worden als huiskamer.

Buurtmaker Marleen Klunder van Mens en Welzijn: “We hopen dat deze metamorfose meer oplevert dan een mooi geverfde muur. Wat zou het fijn zijn als mensen door de sfeer die gecreëerd is, zich op elk moment van de dag uitgenodigd voelen om te verblijven in Trefpunt Duistervoorde. Voor een kop koffie, een activiteit, maar je kunt hier ook samen tv kijken, een potje biljarten of een praatje maken.”

Uiteenlopende klussen werden er uitgevoerd, zoals het repareren van de oven.

Nieuwe planten, nieuwe kleur, nieuwe vrijwilligers

Het effect van de vrijwilligersactie van het Oranjefonds rijkt verder. NLdoet leverde een bijdrage voor de verf en creëerde daarmee niet alleen twee gezellige huiskamers, maar de actie geeft ook een gevoel van saamhorigheid, levert nieuwe contacten op, meer bekendheid voor Trefpunt Duistervoorde, maar bovenal: nieuwe vrijwilligers. Eén van de schilders komt maandag bij het ‘café’ om de sfeer te proeven en wellicht aan de slag te gaan als gastvrouw. En wellicht volgen er meer.

“Het was een dag vol verrassingen”, blikken Gerdie Wassink en Gerry Stol (die de hele metamorfose voorbereidden) terug. “Naast de 14 mensen die zich vooraf hadden opgegeven, kwamen er spontaan andere mensen binnen lopen die hun hulp aanboden. En ook werden er plantjes langs gebracht en kwam er zelfs iemand een bloemenbon afgeven.”

Natuurlijk werd er ook een hoop schoongemaakt. Komt u de resultaten binnenkort bekijken?

Nieuwsgierig geworden?

Benieuwd naar het resultaat? Kijk dan voor de foto’s op de Facebookpagina van Trefpunt Duistervoorde, of beter nog: kom eens binnen lopen bij Trefpunt Duistervoorde. Dat kan zeven dagen in de week tijdens het koffieuurtje (tussen 10 en 11 uur) of op maandag, dinsdag of donderdag van 10.00 uur tot 16.00 uur.