File van rollators tijdens de vraagbaakochtend

Een lange rij rollators vormden een heuse file tijdens de vraagbaakochtend van Mens en Welzijn Voorst in Trefpunt Duistervoorde. De rollators werden woensdag gekeurd en gepoetst door Zorgsaam. Kinderen van kinderdagverblijf het Kleurrijk kwamen ze ‘pimpen’ met zelfgemaakte vlaggetjes.

De rollatorkeuring was een extra service tijdens de vraagbaak. Elke derde woensdagochtend van de maand zit een team van IJsseldal Wonen en Mens en Welzijn Voorst klaar om gratis hulp te bieden. Mensen krijgen betrouwbare hulp bij vragen over administratie/financiën, laptops, tablets en mobiele telefoons?, praktische ondersteuning of bijvoorbeeld over activiteiten in de buurt. Huurders van IJsseldal Wonen kunnen terecht met alle vragen over hun woning of de huur.

Regelmatig schuift er een andere expert aan bij het vraagbaakteam of is er de mogelijkheid om iets uit te proberen. Zo waren deze woensdagochtend verschillende rollators die de bezoekers konden uitproberen. Om de ochtend niet alleen heel nuttig, maar ook nog eens gezellig te maken kwam een groep dreumesen en peuters van kinderdagverblijf het Kleurrijk (bijna buren van Trefpunt Duistervoorde) langs met slingers. Alle bezoekers die met een feestelijk versierde rollator naar huis wilden, kregen een mooie zelfgemaakte vlaggenlijn aangemeten.

Op 21 september is de volgende vraagbaak bij Trefpunt Duistervoorde. Het vraagbaakteam zit dan weer klaar van 10.00 uur t/m 11.30 uur. Kunt u niet zo lang wachten of woont u dichter bij Klein Twello (Maarten Tromplaan 2), dan kunt u daar ook terecht voor computerhulp (elke donderdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur) of voor hulp van de formulierenbrigade (op afspraak). Voor meer informatie over deze diensten kunt u bellen met: 0571-279090 of kijk op www.mensenwelzijn.nl