Fietsplezier ondanks natte weersomstandigheden

Afgelopen woensdag was het niet echt ‘fietsweer’, maar desondanks kijken de buurtsportcoaches van Voorst Actief tevreden terug op het “Voorster FietsFeest”. Met ruim 50 deelnemers is al het voorbereidende werk niet voor niets geweest en werd het toch nog een leuke en leerzame middag in het kader van de Nationale Sportweek.
 
Rond de klok van 16.00 uur staan de buurtsportcoaches met z’n zessen onder een partytent. Een grote finishboog van Buitink Sport 2000 is net op tijd neergehaald, want naast de neerslag is ook de wind flink toegenomen. Elders op het plein staat Boost, Profile Hafkamp en de Fietsersbond ook te schuilen. Toch kijkt iedereen tevreden terug en zal men met een voldaan gevoel huiswaarts keren.
 
De heren van de Fietsersbond vertellen dat er zo’n 20 oudere fietsers gepasseerd zijn. Zij zijn voorzien van tips en bij sommigen is er direct ingegrepen. Zo zijn zadels verzet, fietsen gecontroleerd en werden banden voorzien van de juiste spanning. Op het fietsparcours werd de fietsvaardigheid getest. Achterom kijken, remmen, draaien, stilstaan, het lijkt allemaal vanzelfsprekend maar als je ouder wordt is het belangrijk om hier vaardig in te blijven.
 
Aan de andere kant van het Marktplein hadden ruim 30 kinderen plezier op de mobiele pumptrack van Boost. Dat is een baan met behoorlijke bobbels waarmee de fietsvaardigheid van de kinderen vergroot. De kinderen vonden het vooral erg leuk om de baan van 35 meter af te gaan. Op de Facebook-pagina van Voorst Actief zijn verschillende foto’s te vinden.